Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP

Avertisment! Inspectoratul Național de Patrulare: Nu mai faceți asta

1009
(reînnoit 21:41 30.03.2018)
Inspectoratul Național de Patrulare a venit cu un îndemn către automobiliști.

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Îndemnul Poliției vine în contextul evenimentului „Marea Curățenie", anunțat de Primăria Capitalie pentru ziua de mâine.

Astfel, INP îi roagă pe toți deținătorii de automobile să evite parcarea pe părțile carosabile și în cartierele locative, pe parcursul desfășurării curățeniei, pentru a permite mașinilor serviciilor de salubrizare accesul în toate sectoarele.

Calitatea pe care trebuie să o ai, dacă vrei să devii polițist Read>>>

De menționat că ofițerii de Patrulare se vor afla la datorie și vor asigura siguranța circulației rutiere în scopul evitării ambuteiajelor.

 

 

1009
Tagurile:
curatenie, indemn, capitala, eveniment, soferi, politia, automobile, parcare, Primaria Chisinau, Inspectoratul National de Patrulare, Chisinau
Tematic
Îi amendează pe șoferi, dar iată ce fac polițiștii de Patrulare: O fotografie incredibilă
Natalia Toma

Deficitul de atenție la copii: Ce riscuri comportă

81
De ce unii copiii sunt agresivi sau manifestă un comportament necooperant cu părinții și cei din jur? Psihologul Natalia Toma a oferit o explicație în acest sens.  
Deficitul de atenție la copii: Ce riscuri poate aduce

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", psihologul Natalia Toma a precizat că adesea comportamentul agresiv și dificil al copilului este rezultatul interacțiunii sale cu părintele. Atitudinea pe care o manifestă un copil în societate nu este altceva decât răspuns la ceea ce i-a oferit familia.

"Adesea auzim cum părinții spun: copilul meu este problematic. De fapt, nu în copil este problema. Comportamentele lui nu au apărut din senin, ci undeva este greșeala părinților", a precizat psihologul.

Natalia Toma susține că, în mare parte, comportamentul deviant al copilul apare atunci când micuțul nu primește suficientă atenție, dragoste și comunicare. Inconștient, acesta începe să manifeste un comportament agresiv pentru a atrage atenția asupra sa.

"Pentru copil contează atenția. Dacă nu o are pe cea pozitivă, atunci o caută inconștient pe cea negativă. Acesta este un "simptom" că în relația părinte-copil ceva nu decurge cum trebuie", a conchis interlocutoarea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tematic
12 grădinițe și 46 de grupe de copii, plasate în carantină


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

Țara în care ”Sputnik V” a ajutat fie redusă la zero răspândirea COVID-19

559
(reînnoit 21:04 10.05.2021)
Fondul rus de investiţii directe a anunțat despre rezultatele pozitive în ceea ce privește utilizarea vaccinului împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. San Marino este prima țară din Europa care a redus la zero răspândirea COVID-19, fiind ajutată în acest sens de utilizarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V”, a declarat luni Fondul rus de investiții directe (RDIF).

Шприц и ампула на фоне логотипа Спутник V.
© Sputnik / Владимир Трефилов

"Fondul rus de investiții directe (RDIF) anunță rezultatele pozitive ale utilizării vaccinului rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în San Marino, care a demonstrat o scădere la zero a ratei de infectare. În San Marino a început procesul de ridicare a restricțiilor legate de pandemie, s-a accelerat redresarea economică și revenirea la viața normală ", este menționat  într-un comunicat de presă al instituției.

RDIF notează că „în San Marino a fost desfășurată cea mai de succes campanie de vaccinare din Europa” datorită utilizării ”Sputnik V”.

În săptămâna din 3 mai până pe 9 mai, incidența medie zilnică la 1 milion de locuitori în această țară este de peste 40 de ori mai mică decât media în țările UE, este precizat în comunicat.

"În total, în San Marino 74% din populația cu vârsta de peste 16 ani a fost deja vaccinată cu prima doză de vaccin împotriva coronavirusului. Totodată, 90% din toate vaccinările au fost asigurate datorită preparatului ”Sputnik V”. Vaccinarea în San Marino a permis de asemenea să fie redusă la zero rata mortalității cauzată de coronavirus. Din lipsă de necesitate, în San Marino au fost închise secția din spitalul destinată tratamentului pacienților cu coronavirus ", scrie RDIF.

Instituția informează de asemenea că situația din San Marino confirmă totodată eficiența înaltă a ”Sputnik V”, inclusiv împotriva tulpinii britanice care acum se răspândește activ în toată Europa, inclusiv în Italia
Vaccinarea cu preparatul rusesc în San Marino a început la sfârșitul lunii februarie. În luna martie, autoritățile au comunicat că nu au înregistrat efecte secundare după ce cetățenilor le-a fost administrat vaccinului rusesc .
Utilizarea vaccinului ”Sputnik V” este aprobată în Rusia, Moldova, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea, Tunisia, Armenia, Mexic, Nicaragua, Republica Srpska (Entitate din Bosnia și Herțegovina), Liban, Myanmar, Pakistan, Mongolia, Bahrain, Muntenegru, Saint Vincent și Grenadine, Kazahstan, Uzbekistan, Gabon, San Marino, Ghana, Siria, Kîrgîzstan, Guyana, Egipt, Honduras, Guatemala, Slovacia, Angola, Djibouti, Republica Congo, Sri Lanka, Laos, Irak, Macedonia de Nord, Kenya, Maroc, Iordania, Namibia, Azerbaidjan, Filipine, Camerun, Seychelles, Mauritius, Vietnam, Antigua și Barbuda, Mali, Panama, India, Nepal, Bangladesh, Turcia și Albania.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

559
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, San Marino, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Peste 20 milioane de oameni s-au vaccinat cu Sputnik V
Erdogan a vorbit despre producția "Sputnik V" în Turcia


Загрузка...