Centru Comercial

MAI atenționează administratorii centrelor comerciale din Moldova: Ce se întâmplă

119
(reînnoit 12:48 28.03.2018)
Avertismentul vine în contextul prevenirii unor eventuale incendii de proporții, similare celui produs pe data de 25 martie într-un centru comercial din orașul Kemerovo, Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 82 mart — Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă administratorii spațiilor de agrement din Republica Moldova să respecte regulile de apare împotriva incendiilor.

Mai mult, conducerea Ministerului Afacerilor Interne atenționează agenții economici, care gestionează obiective de agrement cu aglomerări de persoane, solicitând respectarea strictă a prevederilor legale la capitolul securitatea anti-incendiară și siguranța oamenilor, în vederea evitării unor situații excepționale.

Totodată, Inspectoratul va solicita administratorilor spațiilor de agrement organizarea aplicațiilor practice cu evacuare de persoane în timp real, ce va permite factoriilor de decizie să analizeze starea de pregătire a obiectivului în situații de risc.

Agenții economici trebuie să asigure buna funcționare a instalațiilor automate de stingere, semnalizare și înștiințare în caz de incendiu, de evacuare a fumului, precum și a instalațiilor electrice.

Administratorii obiectivelor sunt obligați să asigure funcționarea apeductului interior de incendiu, precum și a hidranților exteriori. De competența acestora este și menținerea accesului către căile și ieșirile de evacuare, interzicerea utilizării barierelor, gratiilor sau blocarea ușilor de acces.

Specialiștii amintesc și despre necesitatea dotării obiectivelor cu număr necesar de mijloace primare de intervenție, prezența indicatoarelor la ieșirile de evacuare, dar și instruirea angajaților cu privire la regulile antiincendiare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI este gata să asigure tuturor administratorilor și responsabililor din unitățile cu aglomerare de persoane asistența necesară în ceea ce privește recomandările de rigoare și instruirea personalului la capitolul siguranță antiincendiară.

119
Tagurile:
localuri de agrement, mall, administrator, centru comercial, evacuare, agrement, reguli, MAI, igsu, Ministerul Afacerilor Interne, Chisinau, Republica Moldova
Tematic
Putin a depus flori la locul tragediei din Kemerovo
Putin a anunțat zi de doliu național în legătură cu tragedia din Kemerovo


Загрузка...