Pașaport românesc

Moldovenii cu pașaport românesc trebuie știe asta. Ce se schimbă

2585
(reînnoit 20:11 25.03.2018)
Guvernul României a făcut un anunț important pentru toți deținătorii de pașapoarte românești, inclusiv cetățenii Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Valabilitatea pașapoartelor românești simple, electronice va fi extinsă la 10 ani, față de 5 ani, cât este în prezent pentru persoanele care au împlinit 25 de ani. 

Premierul român, Viorica Dăncilă, a precizat că pentru persoanele între 12 și 25 de ani, valabilitatea se va prelungi de la 3 ani la 5 ani.  

”Dorim să eliminăm cozile de la pașapoarte, astfel că vom extinde termenele de valabilitate ale pașapoartelor. Valabilitatea pașapoartelor simple, electronice, va fi extinsă la 10 ani, față de 5 ani, în prezent, în cazul persoanelor care au împlinit 25 de ani, respectiv de la 3 ani la 5 ani, pentru persoanele între 12 și 25 de ani”, a declarat Dăncilă.

De asemenea, se modifică cadrul normativ privind eliberarea pașaportului simplu temporar, care va putea fi emis în anumite situații de urgență, determinate de mai multe motive, sănătate, familiale, sau profesionale, în care titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui pașaport simplu, electronic.

2585
Tagurile:
valabilitatea pasaportului, pasaport romanesc, moldoveni
Tematic
Cât va costa pașaportul moldovenesc în anul 2018
Termenul de valabilitate al pașaportului moldovenesc va fi extins până la 10 ani
Moldovenii cu pașaport românesc pot pleca din 1 decembrie în Canada fără vize


Загрузка...