transport

Unii șoferi vor putea lua permisul de conducere fără ca meargă la Școala Auto

1370
(reînnoit 11:55 25.03.2018)
Se schimbă regulile de obținere a permisului de conducere, o categorie de șoferi vor putea da examenul fără ca să meargă în prealabil la Școala auto.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Se schimbă parțial regulile de acordare a permisului de conducere. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat un proiect de hotărâre prin care propune unele modificări la procedura de organizare și desfășurare a examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier. 

Potrivit propunerilor ministerului, elevii instituțiilor de învățământ profesional tehnic cu profil automobilistic, în a căror programe de studii este inclusă studierea materialului corespunzător obținerii dreptului de a conduce automobile, vor fi admiși la examenul de obținere a permisului de conducere a autovehiculelor din categoria B şi subcategoria pe care aceasta o include, fără pregătire suplimentară.

În prezent, potrivit Regulamentului cu privire la permisul de conducere, persoanele care fac dovada absolvirii unei instituţii superioare sau medii de specialitate (colegii) de învăţământ de profil, în ale căror programe de studii sunt prevăzute studierea în volumul corespunzător a legislaţiei siguranţei traficului rutier şi mecanicii auto, se admit la examenul pentru obţinerea permisului de conducere a autovehiculelor din categoria B şi subcategoria pe care aceasta o include, fără o pregătire suplimentară. 

Aceste persoane trebuie să prezinte dovada absolvirii unui curs de instruire practică în conducerea autovehiculului din categoria/subcategoria solicitată, corespunzător programelor respective de pregătire.


1370
Tagurile:
examen de sofer, soferi, scoala auto, permis de conducere
Tematic
Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate
Proprietarii de automobile trebuie să știe asta: Schimbare importantă din 1 martie


Загрузка...