Sfințirea bucatelor pascale

Cât va costa carnea miel în acest an pentru masa de Paște

295
(reînnoit 09:38 25.03.2018)
Cât va costa în acest an, în magazinele și piețele din Moldova, carnea de miel pentru masa de Paște.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Anul acesta vom sărbători Paștele cu o săptămână mai devreme decât anul trecut. Dacă în 2017, Învierea Domnului a fost întâmpinată pe data de 16 aprilie, atunci în acest an vom sărbători această mare dată creștină pe data de 8 aprilie. 

Biserică
© Sputnik / Евгений Панасенко

Sfintele sărbători de Paște sunt marcate după cel mai lung și aspru post care durează șapte săptămâni. Postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

În schimb, masa în ziua de Paște este bogată în bucate gustoase și delicioase, dar nelipsite sunt ouăle roșii, Pasca și desigur carnea de miel. 

Cei care vor să aibă pe masa de Paște carne de miel, comandată din timp la proprietarii de stâne câte unul sau mai mulți miei sau merg la piață ori magazin și procură carnea delicioasă și dietetică. 

Anul acesta un kilogram de carne de miel va costa între 75 și 100 de lei direct de la producător sau la piață, dar în magazine acest produs delicios s-ar putea vinde mai scump. 

Când vom sărbători Paștele în anul 2018>>>

Proprietarii de oi susțin că au primit deja comenzi de la oameni care le-au solicitat să le pregătească ”marfa” cât mai aproape de 8 aprilie. Din păcate, spun oierii, pentru că Paștele cade în acest an mai devreme, mieii vor cântări, în majoritatea cazurilor, până la 10 kilograme.  

 

295
Tagurile:
focul haric, oua rosii, pasca, Pastele in 2018, carne de miel, Moldova
Tematic
Cum va fi vremea de Paște. Cum să ne îmbrăcăm când mergem la sfințit Pasca
Fotografie rară: Cum era marcat Paștele Blajinilor în 1941


Загрузка...