Imigranți, foto de arhivă

Expert: Milioane de imigranți vor invada în curând Europa și țările CSI

206
(reînnoit 19:07 22.03.2018)
Experții afirmă că guvernele subestimează aceste probleme, care afectează însă peste jumătate din populația țărilor în curs de dezvoltare.

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, din cauza încălzirii globale, până în anul 2050 numărul imigranților va depăși 140 de milioane. În zona de risc se află țările africane situate la sud de Sahara, Asia de Sud și America Latină.

Experții sunt de părere că problema este subestimată de către guverne, mai ales că populația acestor zone reprezintă peste jumătate din populația tuturor țărilor în curs de dezvoltare de pe glob.

Aceste prognoze au fost comentate pentru Sputnik de către Serghei Measoedov, prorectorul Academiei Economiei Naționale și Serviciului de Stat de pe lângă președintele Federației Ruse.

„Această cifră, 140 de milioane, despre care se vorbește în raport este foarte mare. Să ținem cont de faptul că aceștia sunt oameni din țările în curs de dezvoltare, deseori din cele mai sărace țări din lume, asupra cărora se îndreaptă acum un val de secetă și încălzite excesivă. Dacă va porni un mare flux de imigranți — înseamnă că va începe o redistribuire absolut nouă a populației pe planetă", a declarat Serghei Measoedov.

În acest context, susține expertul, pot să apară probleme de adaptare și conflicte interetnice.

„Va fi necesar ca acești oameni să fie adăpostiți, să învețe limba. Deja am văzut cu ce probleme s-a confruntat Europa când a fost invadată brusc de fluxul de imigranți. Și cu toate că aceștia au fost mai puțini, fenomenul a generat un număr enorm de probleme", a subliniat Serghei Measoedov.

Totuși, nu trebuie să ne temem de imigrație, deoarece procesul este deja se desfășoară, iar numărul imigranților a ajuns să fie de ordinul milioanelor, consideră expertul.

206
Tagurile:
imigranti, Încălzirea globală, țările CSI, expert, Banca Mondială, Serghei Measoedov, Asia de Sud, Africa, Europa
Tematic
Legea „Stop Soros”, suveranitate, invazia imigranţilor – analist politic ungur
Imigrația musulmană amenință siguranța și bunăstarea Europei
Îngrozitor: Papa Ioan Paul II, despre invazia imigranților și declinul Europei


Загрузка...