Carne confiscată de ofițerii de investigații

Îngrozitor: Iată din ce sunt fabricate mezelurile în Moldova

415
(reînnoit 11:31 11.03.2018)
Deși oamenii legii au întreprins în ultima perioadă numeroase controale la întreprinderile de procesare a cărnii, dar și în piețe și magazine unde sunt comercializate aceste produse, numărul încălcărilor nu este în scădere.

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Este greu de imaginat la ce riscuri ne expunem atunci când facem cumpărături în piețele sau magazinele de la noi, în condițiile în care oamenii legii descoperă aproape zilnic încălcări grave la fabricarea unor produse alimentare.

Astfel, polițiștii împreună cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat recent un control inopinat la două întreprinderi din raionul Criuleni, specializate în procesarea cărnii, fabricarea mezelurilor și afumărurilor.

În urma acestor verificări, în secția de producere au fost depistate peste șase tone de produse din carne, dintre care peste patru tone de carne de porc și vită fără indicarea marcajului, termenului de valabilitate, 35 kg cu termen expirat și 1800 de ouă fără acte de proveniență și certificatul sanitar veterinar. De asemenea, polițiștii au depistat nereguli și încălcarea normelor sanitare la păstrarea produselor din carne.

Valoare totală a mărfii constituie aproximativ 470 de mii de lei.

Produsele indicate au fost confiscate și transmise la păstrare către Subdiviziunea Teritorială Siguranța Alimentelor din Criuleni, pentru luarea deciziei și efectuarea procedurilor de nimicire.
Potrivit Poliției, persoanele vinovate riscă amendă de la 6 000 până la 9 000 lei.

Dacă ne raportăm la câștigurile pe care le obțin acești producători, amenda respectivă este una infimă. Poate din acest motiv, numărul ilegalităților nu scade, în pofida măsurilor de prevenire și contracarare a acestora pe care le întreprind oamenii legii.

415
Tagurile:
mezeluri, control inopinat, intreprinderi de procesare a carnii, termen de valabilitate, marcaj, Criuleni
Tematic
După scandalul lactatelor, vezi ce au descoperit polițiștii la o fabrică de mezeluri
Incredibil: Iată ce alimente ajung pe rafturile magazinelor din Moldova


Загрузка...