Carne confiscată de ofițerii de investigații

Îngrozitor: Iată din ce sunt fabricate mezelurile în Moldova

431
(reînnoit 11:31 11.03.2018)
Deși oamenii legii au întreprins în ultima perioadă numeroase controale la întreprinderile de procesare a cărnii, dar și în piețe și magazine unde sunt comercializate aceste produse, numărul încălcărilor nu este în scădere.

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Este greu de imaginat la ce riscuri ne expunem atunci când facem cumpărături în piețele sau magazinele de la noi, în condițiile în care oamenii legii descoperă aproape zilnic încălcări grave la fabricarea unor produse alimentare.

Astfel, polițiștii împreună cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat recent un control inopinat la două întreprinderi din raionul Criuleni, specializate în procesarea cărnii, fabricarea mezelurilor și afumărurilor.

În urma acestor verificări, în secția de producere au fost depistate peste șase tone de produse din carne, dintre care peste patru tone de carne de porc și vită fără indicarea marcajului, termenului de valabilitate, 35 kg cu termen expirat și 1800 de ouă fără acte de proveniență și certificatul sanitar veterinar. De asemenea, polițiștii au depistat nereguli și încălcarea normelor sanitare la păstrarea produselor din carne.

Valoare totală a mărfii constituie aproximativ 470 de mii de lei.

Produsele indicate au fost confiscate și transmise la păstrare către Subdiviziunea Teritorială Siguranța Alimentelor din Criuleni, pentru luarea deciziei și efectuarea procedurilor de nimicire.
Potrivit Poliției, persoanele vinovate riscă amendă de la 6 000 până la 9 000 lei.

Dacă ne raportăm la câștigurile pe care le obțin acești producători, amenda respectivă este una infimă. Poate din acest motiv, numărul ilegalităților nu scade, în pofida măsurilor de prevenire și contracarare a acestora pe care le întreprind oamenii legii.

431
Tagurile:
mezeluri, control inopinat, intreprinderi de procesare a carnii, termen de valabilitate, marcaj, Criuleni
Tematic
După scandalul lactatelor, vezi ce au descoperit polițiștii la o fabrică de mezeluri
Incredibil: Iată ce alimente ajung pe rafturile magazinelor din Moldova
Tatiana Vascan

Expert: Anul 2020 cel mai greu pentru piața asigurărilor

6
Pandemia de coronavirus a afectat mai multe domenii din Republica Moldova, inclusiv domeniul asigurărilor. Detalii am aflat de la expertul în asigurări Tatiana Vascan.
Expert: Anul 2020 – cel mai greu pentru piața asigurărilor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", expertul în asigurări Tatiana Vascan a declarat că în anul 2020 companiile din acest domeniu au înregistrat venituri mai mici decât în anii precedenți. La fel ca multe alte domenii, piața asigurărilor a fost afectată dur de pandemie.

"Oamenii nu mai pleacă peste hotare și respectiv nu au nevoie de Cartea Verde. Mulți lucrează de acasă și la fel nu-și asigură automobilele, pentru că nu se folosesc de transport. Nici asigurările medicale pentru cei care pleacă peste hotare nu sunt atât de solicitate", a declarat pentru Sputnik Tatiana Vascan.

În schimb, moldovenii s-au orientat spre alte tipuri de asigurări, susține expertul. Aceștia își asigură bunurile imobile sau optează pentru asigurarea de viață.

"Cultura asigurărilor este foarte joasă în țara noastră din diverse motive. Oamenii nu au încredere că companiile de asigurări ar putea să-și onoreze obligațiunile, persoanele nu dețin prea multă informație, dar nici nu au prea au mare dorință de a afla despre opțiunile pe care le au", a precizat interlocutoarea.

Specialistul a remarcat că în țara noastră există o gamă foarte largă de asigurări, însă nu toate sunt solicitate de către cetățeni. Astfel, în Republica Moldova asigurările facultative constituie doar 15-20% din volumul total de asigurări pe care le procură moldovenii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
pandemie, asigurări


Загрузка...
Parlament

Ultima oră: Ședința Parlamentului s-a încheiat

50
(reînnoit 18:47 03.12.2020)
Ședința Parlamentului s-a încheiat cu puțin timp în urmă. La final, vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea, și-a cerut scuze de la cetățeni pentru comportamentul de astăzi al deputaților în sala de plen.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. După o zi marcată de scandal, îmbrânceli și proiecte adoptate în grabă, ședința plenară a Parlamentului s-a încheiat. Majoritatea deputaților a revenit în sală după pauza la ora 17:40. Nu toți însă. Cei de la PAS, PPDA și PD au părăsit însă ședința, fiind nemulțumiți de felul în care au fost votate proiectele de lege. 

Este vorba despre inițiativele privind bugetul de stat, politica bugetar-fiscală și transferul Serviciului de Informații și Securitate de sub controlul președintelui țării în subordinea Parlamentului ș.a. Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, care a condus ședința Parlamentului, și-a cerut scuze de la cetățeni pentru situația din Parlament și a declarat ședința închisă.

”Ne cerem scuze de la cetățeni pentru comportamentul deputaților de azi. Am votat trei proiecte importante în prima lectură, iar dacă cineva nu este de acord cu asta pot depune moțiune împotriva Guvernului. Dați jos Guvernul și venit cu alte proiecte de buget. Ceea ce a fost în plen azi a fost departe de lege”, a declarat Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului. 

Amintim că astăzi a fost un haos total a fost în sala de ședințe a Parlamentului. Mai mulți deputați s-au îmbrâncit în prezidiul legislativului. Deputații fracțiunilor PAS și PPDA au blocat tribuna, apoi au deconectat microfonul vicepreședintelui Vlad Batrîncea, care supunea votului mai multe proiecte de lege cu privire la bugetul de stat. 

Mai mult, socialiștii și deputații Platformei parlamentare Pentru Moldova au început să voteze legile bugetului în prima lectură. Aceștia au trecut la procedura de vot fără ca proiectele să fie prezentate de ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, prezent la ședința de astăzi.

Totodată, mai mulți cetățeni au ieșit astăzi în stradă la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu, pentru a protesta împotriva proiectului de lege înaintat de fracțiunea socialiștilor, care prevede trecerea SIS din subordinea Președinției sub controlul Parlamentului. Protestul a început la ora 10:00.

Majoritatea protestatarilor purtau măști, dar nu a fost respectată distanța socială. Mai mult, la manifestație s-au adunat peste 1 000 de oameni, fapt interzis de Comisia Națională pentru Sănătate Publică, care a decretat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării până la 15 ianuarie 2021. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
Parlament, declarații, deputați
Tematic
Video: Mai mulți deputați s-au îmbrâncit în Parlament
Statutul limbii ruse – proiect de lege depus în Parlament


Загрузка...