Poliţia de frontieră

Incredibil: Iată ce temute grupări criminale internaționale acționează în Moldova

557
(reînnoit 10:03 11.03.2018)
Membrii unei grupări criminale internaționale au fost reținuți după ce au încercat să transporte prin Republica Moldova droguri în valoare de cinci milioane de euro

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Oamenii legii au destructurat recent un grup criminal specializat în trafic internațional de droguri. Polițiștii de Frontieră, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-au reținut pe cinci cetățeni turci de etnie curdă, care încercau să tranziteze teritoriul țării și au ascuns într-un camion 84 de kilograme de heroină care urma să ajungă în mai multe state din Uniunea Europeană.

Ofițerii de investigații și procurorii PCCOCS au documentat gruparea criminală pe parcursul a trei ani. Ei au identificat două căi de transportare a drogurilor:

1. Afganistan — Iran — Turcia — Ucraina (calea maritimă) — Republica Moldova sau Afganistan — Iran — Azerbaidjan — Georgia — Ucraina (feribot) — Republica Moldova — Uniunea Europeană (Olanda/Germania);

2. Afganistan — Iran — Turcia — Bulgaria — România — Republica Moldova — Uniunea Europeană (Olanda/Germania).

Potrivit oamenilor legii, criminalii acționau prin intermediul unei firme specializate în transportul internațional de mărfuri și al cărei fondator este unul dintre membrii grupării.

”Pentru asigurarea transportului au fost procurate două capuri-tractor și patru remorci, în care s-au confecționat și adaptat locuri speciale pentru ascunderea heroinei. Ascunzișurile erau bine amenajate, în așa fel ca prin scanarea remorcilor să nu fie detectate drogurile. Ulterior, mijloacele de transport încărcate cu diverse tipuri de mărfuri erau puse în trafic conform celor două rute de transportare a drogurilor”, informează Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

În luna februarie 2018, gruparea criminală a pregătit o lot de heroină, care a fost transportat din orașul Istanbul din Turcia în Republica Moldova cu un camion ce avea ca încărcătură roșii. Traseul urmat de acesta a fost Bulgaria — România — Republica Moldova, fiind înregistrat la intrarea în țară prin punctul de trecere Leușeni-Albița, camionul fiind supravegheat non-stop pe tot parcursul drumului. Operațiunea a fost realizată în conlucrare cu autoritățile bulgare și române.

Pe 23 februarie, doi membri ai grupării au fost prinși în flagrant în timp ce extrăgeau heroina din locurile special amenanjate ale remorcii. Ulterior au mai fost reținute încă trei persoane implicate în traficul internațional de droguri. În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate 84 de kilograme de heroină în valoare de aproximativ 5 milioane de euro.

Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru contrabanda și circulația ilegală a drogurilor. Dacă se va demonstra vinovăția lor, aceștia riscă să fie privați de libertate pe un termen de până la 15 ani.

1 / 3
Captură de droguri

557
Tagurile:
firma transport international, PCCOCS, heroina, grup criminal, Afganistan, Turcia, droguri
Tematic
Riscă detenție pe viață! Vezi ce a făcut un grup criminal
Incredibil: Ce "afacere" a pus pe picioare o grupare criminală din Moldova
O grupare din Moldova ”droga” UE și SUA


Загрузка...