Pădure

Descoperire uluitoare în Marea Britanie: Pădure pietrificată, de 7 milenii

234
(reînnoit 17:57 08.03.2018)
După ce furtuna de zăpadă Emma a traversat partea de sud a Marii Britanii, locuitorii din stațiunea Redcar au descoperit, pe plajă, o pădure pietrificată, veche de 7000 de ani.

București, 8 mart — Sputnik, Doina Crainic. Pădurea s-a aflat sub un strat gros de nisip, care a fost îndepărtat de valurile puternice, declanşate în timpul furtunii de zăpadă Emma.

Săptămâna trecută, furtuna de zăpadă Emma a făcut ravagii în sudul Angliei. După trecerea acesteia, au ieşit la iveală rămășițele unei păduri întinse, care se afla sub un strat de nisip pe o plajă din stațiunea Redcar din North Yorkshire, scrie ziarul britanic The Express.

Prima menționare a acestei păduri datează din 1871, când locuitorii din Redcar au găsit colți de mistreţ și coarne de cerb, care au atestat existența unei păduri imense care se întindea de-a lungul coastei, în vremurile preistorice.

​Acum, după ce valurile au îndepărtat o mare parte din nisip, se poate vedea, în timpul refluxului, tulpini pietrificate de mesteacăn, stejar, fag și paltin, dar și rămășițe de bărci scufundate. Faptul că lemnul este pietrificat sugerează că vârsta pădurii este de aproximativ 7.000 de ani.

234
Tagurile:
7 mii de lei, padure pietrificata, descoperire uluitoare, furtuna Emma, Redcar, Marea Britanie
Tematic
Imagini uluitoare: Un lac de pădure a dispărut în doar câteva ore
Uluitor! Căderea unui meteorit, filmată din cosmos (VIDEO)


Загрузка...