Mezeluri și produse din carne

Incredibil: Iată ce alimente ajung pe rafturile magazinelor din Moldova

279
(reînnoit 11:50 28.02.2018)
Mai multe nereguli au fost depistate la o întreprindere din Ialoveni, specializată în producerea mezelurilor

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Ofițerii Direcției Investigare Fraude Economice a Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat un control la o întreprindere specializată în producerea mezelurilor și cărnii afumate.

Inspectorii au depistat încălcări grave privind respectarea regulilor și normele sanitare. Astfel, mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, iar în secția de producere și în încăperile auxiliare lipsea parțial sistemul de ventilare.

În același timp, a fost atestată neconcordanța între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție — marfa era transportată și ulterior comercializată cu încasarea banilor în numerar.

Inspectorii au mai depistat mezeluri fără marcaj și fără dată de fabricare. În total, au fost ridicate 1205 kg de mezeluri.

Oamenii legii au întocmit procese verbale cu privire la contravenția de „încălcare a regulilor și normelor sanitar veterinare, la fel și a normelor sanitar-igienice și sanitar-antiepidemice".

Cei ce se fac vinovați de aceste nereguli riscă o amendă de la 450 până la 1200 de lei.

 

279
Tagurile:
socant, incredibil, Mezeluri, Rafturi, ANSA
Tematic
Noi reguli de intrare în Ucraina: Ce putem transporta în ţara vecină
După scandalul lactatelor, vezi ce au descoperit polițiștii la o fabrică de mezeluri
Birou

Avertismentul unui medic: Iată cum ne putem infecta cu noul coronavirus

210
(reînnoit 21:18 07.07.2020)
Medicul român Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a prezentat un nou scenariu în legătură cu transmiterea noului coronavirus.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Specialiștii atrag atenția că noul coronavirus se transmite acolo unde ne așteptăm mai puțin.

Mai exact, aceștia spun că există riscul de contaminare de la aerul condiționat, în special în încăperile în care sunt multe persoane.

Este vorba despre un studiu realizat de peste 200 de cercetători, transmis Organizației Mondiale a Sănătății.

Virgil Musta, medic la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a explicat că particulele mici stau în aer mai mult timp față de cele mari, acestea coborând la sol și contaminând suprafețele.

”Există riscul să ne contaminăm pentru că, deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată, în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a declarat Musta.

Medicul a precizat că la spitalul Victor Babeș din Timișoara a crescut numărul persoanelor infectate. Situația s-a schimbat în urmă cu cinci zile pentru că, în ultima lună, au avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr de 5-10 pacienți internați pe secție.

La ora actuală, în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați.

Acum sunt 22 de pacienți internați și unul la terapie intensivă.

”Doi au decedat în cursul zilei de ieri. Nu avem asimptomatici”, a adăugat medicul.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

210
Tagurile:
medic, coronavirus, infectare
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Două scenarii anunțate de ONU pentru lume de după pandemia coronavirusului - detalii


Загрузка...
Postul Vamal Costești

Punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca își reia activitatea: Detalii

27
(reînnoit 22:35 07.07.2020)
Autoritățile vamale ale Republicii Moldova și României informează cim va activa în continuare punctul de trecere Costești-Stânca.

CHIȘINĂU, 7 – Sputnik. Puntul de trecere a frontierei moldo-române „Costești-Stânca” își reia activitatea.

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au decis ca de mâine, 8 iulie, începând cu ora 08:00 să fie restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri. Chiar și așa unele restricții de circulație impuse pe perioada pandemiei vor fi menținute.

De precizat că după redeschiderea PTF Costești-Stânca, s-a ajuns la un număr de 24 de puncte de trecere a frontierei de stat deschise.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal îndeamnă participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
punct vamal, Costești-Stânca, Costeşti


Загрузка...