Cerșetor

Șocant: Cine sunt și ce se întâmplă cu copiii folosiți la cerșit

594
(reînnoit 11:41 26.02.2018)
Cine s-a întrebat vreodată de ce copii din braţele femeilor care cerşesc dorm tot timpul? Răspunsul ni-l dă un material care povesteşte istorioara legată de cerşetorie a unui cetăţean de origine franceză.

BUCUREŞTI, 25 feb — Sputnik. Copiii din braţele femeilor cerşetoare dorm mai tot timpul. Secretul acestui mister este dezvăluit.

"Alături de staţia de metrou din zona unde locuiesc este una din multele cerșetoare care îşi fac veacul. Părul și rochia ei sunt murdare, si pare foarte tristă. Această femeie este așezata pe jos și lângă ea este un fel de cutie în cazul în care oamenii aruncă câteva monede. În brațele ei este un copil care are maxim 2 ani. El doarme. Cu toții simt compasiune pentru spectacolul trist al sărăciei al sărăciei extreme. Suntem gata să dăm tot mărunţişul din buzunar pentru a avea sentimentul că am făcut o faptă bună, aşa începe istorioara despre secretul copiilor care dorm în braţele cerşetoarelor, publicată de cyd.ro, cu referire la buzzly.fr.

Potrivit sursei, aceste femei sunt adesea cerșetori recrutați de către o bandă, iar sumele colectate de ei ajung la persoanele din spatele "afacerii". "Aceşti traficanți deţin imobiliare şi maşini de lux obţinute prin bani cerşiti de oameni ca acesta". 

"O lună mai târziu, am revenit în această intersecție aglomerată și am privit acel copil îmbrăcat mereu cu aceleași haine. Mi-am dat seama că e ceva în neregulă cu copilul care este mereu acolo, în stația de metrou de dimineața până seara. Copilul dormea ​​toată ziua. El nu vorbea sau striga, fața lui era un pic ascunsă în poala femeii care cu siguranță este mama lui", menţionează autorul.

Copii nu dorm fără întrerupere, este imposibil să doarmă continuu. Povestitorul a îndrăznit să întrebe cerşetoarea "De ce doarme?", întrebare pe care femeia a evitat-o. 

Misterul, totuşi, a fost dezvăluit.

"A doua zi am sunat un prieten țigan. Prietenul meu, mi-a spus că acest caz aparent "spontan", este bine organizat. Aceasta este supravegheată de către o bandă organizată cu mai mulţi cerşetori. Copiii sunt luaţi din familii alcoolice sau doar făcuţi pentru a fi utilizati în scop de cerșetorie. — "Copiii sunt drogaţi, le sunt date droguri sau alcool!" — "În cazul în care copilul nu plange, iar el nu plânge, femeia va sta acolo cu el toata ziua. Copilul doarme toată ziua, umplut cu alcool sau droguri".

Prietenul pe care l-a sunat autorul istorioarei i-a mai spus ceva şocant şi anume că copiii nu rezistă prea mult unui asemenea tratament şi se sting. 

"Desigur copilul nu este capabil să reziste unui astfel de șoc mereu. Mulţi din aceşti copii mor. Cel mai înfricoșător este că, uneori, copiii mor în timp ce sunt cu ei la cerşit. În astfel de cazuri trebuie să păstreze copilul mort în brațe până seara. Acestea sunt regulile. Și trecătorii vor arunca bani în cutie fiindu-le milă. Ei cred că ajuta o mamă singură şi nevoiasă", a relatat sursa.

El a relatat că a mers a doua zi în acelaşi loc şi, revoltat, a chemat poliţia, însă, până a venit femeia şi copilul au dispărut.

594
Tagurile:
femei cerșetoare, cerșetorie, imobiliare de lux, groguri, șoc, maşini de lux, Cerșetori, cerșit, alcool, copii, țigan, Franța
Vaccin AstraZeneca

”Nu a mers”: Găgăuzia i-a întors Ministerului Sănătății lotul de vaccin AstraZeneca

351
(reînnoit 22:25 16.04.2021)
Lotul de vaccin produs de AstraZeneca, repartizat Găgăuziei, dar care nu a fost utilizat în regiune, a fost returnat în întregime Ministerului Sănătății din Moldova.

COMRAT, 16 apr - Sputnik, Maxim Topal. Regiunea autonomă a primit aproximativ 1200 de doze de vaccin AstraZeneca de la Ministerul Sănătății. Ar fi trebuit să fie suficient pentru vaccinarea a 600 de persoane.

Însă după cum a menționat directorul Centrului de Sănătate Publică din Comrat, Ivan Hasta, la postul public de radio din Găgăuz, „de la bun început societatea, inclusiv comunitatea medicală, nu a acceptat vaccinul, l-au tratat o oarecare neîncredere”.

Acest lucru a fost provocat de numeroasele informații din presa străină și de la oficialități despre ineficiența vaccinului și efectele sale secundare, dintre care cel mai grav este blocarea vaselor de sânge (tromboză).

”Acest lucru a influențat negativ opinia oamenilor și din această cauză vaccinarea nu a prea mers la noi. În total, am vaccinat cu AstraZeneca în Găgăuzia doar 50 de persoane, majoritatea sunt lucrători medicali ", a spus Hasta.

Spre deosebire de AstraZeneca, vaccinul produs de Pfizer / BioNTech în cantitate de 348 de doze a fost utilizat integral în Găgăuzia.

Cu vaccinul rămas, în Găgăuzia s-a încercat vaccinarea oamenii în cadrul celei de-a doua etape a campaniei - persoane cu vârsta de peste 60 de ani, precum și persoanele cu comorbidități periculoase. Însă nici în rândul acestora vaccinul „nu s-a bucurat de o aprobare largă”.

"Valabilitatea acestui vaccin este până la 31 mai. În urma tuturor acestor acțiuni, pentru ca vaccinul să nu fie pierdut în totalitate, l-am returnat pentru ca să fie utilizat în alte regiuni ale Moldovei. Am coordonat acest lucru cu Ministerul Sănătății. Vaccinul a fost redistribuit către alte regiuni. La noi a doua etapă a vaccinării în general nu a mers ", - a adăugat specialistul.

El și-a exprimat speranța că vaccinul ”Sputnik V” produs în Rusia va fi la mare căutare în rândul locuitorilor din Găgăuzia.

"Moldova urmează să primească 182 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”. Dintre acestea, 62 de mii de doze sunt prevăzute pentru Transnistria. Restul vor fi distribuite uniform în toate regiunile țării, în funcție de numărul  populației. Suntem interesați să-i  vaccinăm pe toți lucrătorii din Sănătate. Sper că vaccinuri vor fi și mai multe și vor fi suficiente pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare ", a menționat Hasta.

Până în prezent, 63 320 de persoane din Moldova și-au administrat prima doză de vaccin împotriva coronavirusului de la diferiți producători. Aceasta reprezintă doar aproximativ 2% din populația țării. În Găgăuzia au fost vaccinate doar aproximativ 400 de persoane.

Pentru ca imunitatea să se producă cu succes, oamenii trebuie să primească a doua doză de vaccin în timp de opt săptămâni de la prima vaccinare.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

351
Tagurile:
Găgăuzia, vaccinare
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Medicii din Găgăuzia au refuzat să fie vaccinați cu "AstraZeneca" și așteaptă "Sputnik V"


Загрузка...
Olga Guzun

Problemele părinților copiilor cu autism pe timp de pandemie

41
(reînnoit 21:32 16.04.2021)
Pandemia a pus la grea încercare societatea noastră. Cum se descurcă în această perioadă părinții a căror copii suferă de autism și care sunt cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină în ultima perioadă?
Problemele părinților copiilor cu autism pe timp de pandemie

Olga Guzun este mama unui copil cu autism care a povestit cu lux de amănunte în cadrul emisiunii "ATITUDINI" despre provocările pe care le întâmpină în această perioadă de criză.

Potrivit ei, pentru copiii care au autism cel mai important lucru este socializarea. Nici până acum aceștia nu au avut parte de prea multe activități în acest sens, însă pandemia a bulversat și mai mult lucrurile.

"Acum practic nu există deloc aceste posibilități. Școala este online, totul este închis. Părinții se tem să-și expună riscului copiii și-i protejează mai mult acasă", a declarat pentru Sputnik Olga Guzun.

Potrivit ei, acesta situație afectează starea de sănătatea fizică a copiilor, întrucât fac mai puțină mișcare și petrec un timp îndelungat în fața calculatorului. De asemenea, faptul că procesul de educație a avut loc o bună perioadă de timp exclusiv online, părinții trebuiau să fie în permanență alături de copii și să-i vegheze.

"Școala online necesită mult implicarea părintelui. Eu muncesc de acasă, dar oricum este destul de complicat, pentru că copiii nu au răbdare și nu dispun de suficientă concentrare pentru a sta ore în șir în fața calculatorului", a subliniat interlocutoarea.

De asemenea, Olga Guzun a precizat că pentru părinții a căror copii au autism este important să cunoască principiile de terapie și să le utilizeze în viața de zi cu zi. Dacă acest process este întrerupt un timp mai îndelungat, atunci comportamentele copiilor se înrăutățesc brusc, generând crize de nervi și alte consecințe nefaste.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
părinți, pandemie, copii cu autism, autism
Tematic
Premieră în Moldova: Copiii cu autism vor beneficia de mai multe servicii gratis: Detalii


Загрузка...