Institutul oncologic

CNA a ajuns și Institutului Oncologic: Ce a făcut un medic de acolo

3680
(reînnoit 11:05 14.02.2018)
Relația medic- pacient este uneori departe de cea ideală. Vezi pentru ce a fost reținut aseară un angajat al Institutului Oncologic din Capitală

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. Un medic urolog din cadrul Instituţiei medico-sanitare publice „Institutul Oncologic" din Chişinău a fost reţinut, marți, de ofițerii CNA și procurori, dfiind suspectat de luare de mită.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, lucrătorul medical i-ar fi cerut unui bolnav incurabil 7000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală.

Detalii în cazul perchezițiilor de la Primărie: Cine sunt persoanele vizate>>>

Potrivit denunţătorului, acum o lună, medicul ar fi pretins de la el 7000 de lei pentru a-l interna şi pentru a-i asigura o intervenţie chirurgicală urgentă. La externare, medicul a insistat asupra achitării banilor pentru operaţie, dar şi pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenţia chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical şi monitorizarea lui până la însănătoşire.

Deoarece nu avea toţi banii, denunţătorul i-ar fi transmis medicului doar 2000 de lei. La rândul său, medicul l-ar fi atenţionat pe pacient că doar când îi va da restul banilor, îl va externa şi îşi va onora promisiunile legate de prescrierea tratamentului şi monitorizarea stării sănătăţii.

Pe faptele descrise, CNA a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar pe data de 13 februarie curent medicul a fost reţinut în momentul primirii celei de-a doua tranşe din suma pretinsă. Angajatul Institutului Oncologic a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă puşcărie şi privarea de dreptul de a profesa pe un termen de până la 10 ani.

3680
Tagurile:
7000 de lei, interventie chirurgicala, denuntator, Institutul Oncologic, medic, CNA
Tematic
Bilanțul operațiunii CNA la Primăria Chișinău. Numărul persoanelor arestate a crescut
Și avocații recidivează. Faptele unui apărător i-a surprins pe ofițerii CNA
Mega-operațiune CNA. Zeci de persoane din sistemul de sănătate au fost încătușate


Загрузка...