Piața Centrală

(VIDEO) Îngrozitor: Iată ce riști cumperi la Piața Centrală din Capitală

6515
(reînnoit 12:46 06.02.2018)
Captură impresionantă a polițiștilor din Chișinău - pește viu, în valoare de circa 120 000 lei, adus prin contrabandă din Ucraina și păstrat în condiții insalubre.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. O cantitate enormă de pește de proastă calitate urma să ajungă pe mesele consumatorilor prin intermediul piețelor din Capitală.

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Poliţiei municipiului Chişinău, au depistat în oraşul Ialoveni un bazin acvatic în care era depozitat peşte viu, în lipsa actelor veterinare şi a actelor de provenienţă. Acesta era adus în ţară din Ucraina, ocolind posturile vamale interne.

Mai mult decât atât, peștele era păstrat în condiţii antisanitare şi ulterior era vândut cumpărătorilor în pieţele din Capitală. În acest context, poliţiştii au depistat la Piața Centrală mai multe puncte de comercializare a peştelui viu, fără acte de provenienţă, care aparţineau aceluiași agent economic.

La faţa locului au fost solicitaţi atât angajaţii IP Ialoveni cât şi reprezentanţii ANSA, care au întocmit actele de constatare.

"Medicii din cadrul ANSA au emis decizie de nimicire a peştelui în cantitate de 3570 kg, întrucât peştele nu era bun pentru consum. Valoarea produselor ridicate constituie circa 120 000 lei", precizează Poliția Capitalei într-un comunicat.

În prezent sunt acumulate toate materialele și probele necesare în vederea tragerii la răspundere a factorilor de decizie. Agentul economic riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 15 000 lei.

Poliţia Capitalei le recomandă cetăţenilor să procure produse doar din magazinele autorizate

6515
Tagurile:
video, conditii insalubre, bazin, peste, Piata Centrala, ANSA, Ialoveni, Ucraina
Tematic
(VIDEO) Îngrozitor: Iată ce pește procurăm din magazine
Îngrozitor: Acesta este peștele pe care îl procurăm în piețele din Capitală
Parc

Cum arată parcul ”La Izvor”: Lucările de reamenajare sunt pe ultima sută de metri - Foto

69
(reînnoit 09:39 28.05.2020)
Lucrările de reamenajare a parcul ”La Izvor” sunt pe ultima sută de metri. Muncitorii amenajează stadionul destinat pentru fotbal de plajă.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. O nouă față a parcului ”La Izvor”. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, lucrările de reamenajare a spațiului sunt efectuate în proporție de 60 la sută. Muncitorii sunt la etapa de instalare a tribunelor pe stadionul din parc. Acesta are o capacitate de 1100 de locuri și după amenajare oamenii vor putea juca fotbal de plajă.

”Cheltuielile pentru construcția stadionului sunt acoperite de Federația Moldovenească de Fotbal şi FIFA”, a precizat primarul Ion Ceban. 

80% din cheltuielile vor fi acoperite de Federația Internațională de Fotbal, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal. O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a terenului de 0,7 hectare pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

În apropierea stadionului de fotbal pe plajă vor fi amenajate terenuri pentru practicarea diferitor genuri de sport. Este vorba de minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă şi locuri de joacă pentru copii.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

La fel, acolo va fi amenajată o parcare publică, fântâni arteziene și piste pentru bicicliști. Aleile pietonale vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban. Proiectul integral urmează să fie definitivat până la sfărşitul lunii iulie.

Reamenajarea parcului ”La Izvor”
Stadion din parcul ”La Izvor” pentru praticarea fotbalului de plajă

Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al Capitalei va fi reamenajat până la sfârșitul acestui an. Cel puțin asta ne-au promis autoritățile municipale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
la sută, lucrări, Parcul La Izvor
Tematic
Uimitor cum va arăta Parcul „La izvor”! Primarul Ion Ceban a oferit detalii – Foto


Загрузка...
Poliția de Frontieră

Informații actualizate de la Poliția de Frontieră: Oamenii continuă vină acasă

29
(reînnoit 08:44 28.05.2020)
Moldovenii continuă să revină acasă. În decurs de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 5 027 de oameni.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Timp de 24 de ore, frontiera țării noastre a fost traversată de 5 027 de oameni.

Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 968 de traversări. La frontiera cu România au fost înregistrare 1 268 de treceri, iar la cea cu Ucraina - 546. De asemenea, 154 de cetățeni au ajuns în Moldova cu avionul. 

Polițiștii de frontieră au înregistrat și unele încălcări. Ei au constatat că două persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, un caz de trafic ilegal de bunuri, o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat, o încălcare a regulilor de folosire a vinietei, o persoană a fost identificată la controlul de frontieră cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 5 027 de persoane și completate 1 986 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Oamenii continuă să sune la Linia Verde. În decurs de 24 de ore s-au înregistrat 377 de apeluri de la cetățeni. La trecerea frontierei de stat, călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
oameni, Poliția de Frontieră
Tematic
Ultimele informații de la Poliția de Frontieră: Câți oameni au intrat în țară


Загрузка...