Autoturism

Șoferii moldoveni radiază: Polițiștii nu vor mai avea dreptul le facă asta

845
(reînnoit 11:59 02.02.2018)
Parlamentul urmează să examineze un proiect de lege care le va interzice polițiștilor să ridice plăcuțele de înmatriculare a mașinilor parcate neregulamentar.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege care, dacă va deveni normă legală, va interzice inspectorilor de Patrulare să scoată plăcile de înmatriculare de la mașinile parcate neregulamentar.

În cazul scoaterii plăcuțelor de înmatriculare, șoferii sunt deseori puși în situații complicate, ne având posibilitatea de a mai circula cu automobilul până când nu și le recuperează. Iar dacă totuși circulă fără plăcuțe, ei riscă o sancțiune prevăzută de Articolul 230 Alineatul 2 al Codului Civil, care prevede că „conducerea unui vehicul fără număr de înmatriculare se sancționează cu amendă de la 25 la 30 unități convenționale (1250 — 1500 de lei) cu aplicarea a 4 puncte de penalizare".

Astfel, în cazul ridicării plăcilor de înmatriculare, șoferii trebuie să apeleze la serviciile de evacuator auto pentru a-și putea duce automobilul acasă, serviciu care, ca cost, deseori depășește suma aplicată prin sancțiune. Sau trebuie să identifice inspectorii care i-au ridicat plăcuțele pentru a le recupera — automobilul în acest caz rămâne în continuare parcat neregulamentar.

Ca urmare, s-a constatat ineficiența „practicii" de ridicare a plăcilor de înmatriculare a mașinilor parcate neregulamentar.

Noul proiect de lege vine să schimbe această „practică". Autorii propun ca, în cazul parcării neregulamentare, să fie aplicată doar sancțiunea care prevede o amendă de până la 300 de lei și două puncte de penalizare.

Proiectul de lege a fost propus spre examinare, urmând să intre în vigoare doar dacă va fi adoptat în lectură finală de către deputați.

845
Tagurile:
ridicare, parca, neregulamentar, inspectorilor, plăcuțe, parcare, automobil, înmatriculare, amendă, cod civil
Parc

Prognoza meteo: Maxime generoase, dar nu pentru mult timp - Când vin ploile

22
(reînnoit 20:21 10.05.2021)
Și astăzi ne bucurăm de temperaturi generoase. Meteorologii anunță că maximele vor fi de +22 de grade, iar cerul va fi senin.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +17..+20 de grade în nordul țării, +18..+21 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +22 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla din direcția sud-est. Presiunea atmosferică va fi ridicată.

Prognoza meteo pentru 11 mai - 17 mai 2021
Prognoza meteo pentru 11 mai - 17 mai 2021

Miercuri, vremea se răcește cu 4 grade și va ploua slab în centrul și sudul țării. Ploile vor continua până sâmbătă. În schimb se va încălzi iar, termometrele vor ajunge până la +25 de grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
prognoze meteo, prognoze, meteo
Tematic
Cer variabil și maxime de +19 grade: Prognoza meteo pentru ziua de marți
Cum să ne îmbrăcăm astăzi: Prognoza meteo pentru 21 aprilie


Загрузка...
Natalia Toma

Deficitul de atenție la copii: Ce riscuri comportă

81
De ce unii copiii sunt agresivi sau manifestă un comportament necooperant cu părinții și cei din jur? Psihologul Natalia Toma a oferit o explicație în acest sens.  
Deficitul de atenție la copii: Ce riscuri poate aduce

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", psihologul Natalia Toma a precizat că adesea comportamentul agresiv și dificil al copilului este rezultatul interacțiunii sale cu părintele. Atitudinea pe care o manifestă un copil în societate nu este altceva decât răspuns la ceea ce i-a oferit familia.

"Adesea auzim cum părinții spun: copilul meu este problematic. De fapt, nu în copil este problema. Comportamentele lui nu au apărut din senin, ci undeva este greșeala părinților", a precizat psihologul.

Natalia Toma susține că, în mare parte, comportamentul deviant al copilul apare atunci când micuțul nu primește suficientă atenție, dragoste și comunicare. Inconștient, acesta începe să manifeste un comportament agresiv pentru a atrage atenția asupra sa.

"Pentru copil contează atenția. Dacă nu o are pe cea pozitivă, atunci o caută inconștient pe cea negativă. Acesta este un "simptom" că în relația părinte-copil ceva nu decurge cum trebuie", a conchis interlocutoarea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tematic
12 grădinițe și 46 de grupe de copii, plasate în carantină


Загрузка...