Fotofrafie simbol: Preot

(VIDEO-FOTO) N-o să-ți vină crezi ce face preotul din Buțeni după Liturghie

913
(reînnoit 10:49 02.02.2018)
Un astfel de spectacol nu poate fi văzut oriunde și în fiecare zi, ci doar în satul Buțeni din raionul Hâncești și o singură dată pe an. Și asta pentru că acolo slujește părintele Vasile Prepeliță.

CHIȘINĂU, 1 feb — Sputnik. Părintele Vasile Prepeliță a organizat duminica trecută un săniuș de pomină pentru copiii din satul Buțeni, Hâncești, acolo unde slujește și unde a organizat și activitatea Centrului Ortodox "Filocalia".

El a remorcat de mașina sa o coloană imensă de sănii pline cu copii pe care i-a plimbat prin tot satul. Săniușul a durat nici mai mult, nici mai puțin — ci tocmai 3 ore.

Preotul a postat pe pagina sa de Facebook două filme video și mai multe fotografii de la memorabilul eveniment. Și un text.

"Astăzi, după Sf. Liturghie, copii Centrului Ortodox "FILOCALIA", din satul Buțeni s-au bucurat de o zi neobișnuită. Împreună cu părintele Vasile (din modestie, părintele vorbește despre el la persoana a treia — n.n.), au fost la un săniuș de neuitat, petrecând trei ore împreună și bucurându-se de vremea frumoasă de afară. Deja al treilea an organizam așa eveniment. Facem misiune printre tineri, suntem o familie numeroasa și ne întâlnim de 4 ori pe săptămâna! Fiți ca copiii și o să vă mântuiți!!!", a scris părintele Vasile Prepeliță.

În discuțiile la această postare pe Facebook, preotul afirmă că a avut și el o mare plăcere de la această distracție, nu doar copiii.

913
Tagurile:
Săniuș, mașina, remorcat, coloană imensă de sănii, slujește, săniuș, copii, Centrului Ortodox "Filocalia", Vasile Prepeliță, Buțeni, Hâncești
Accident, zăpadă, iarnă

Foto Nici nu a început bine iarna, iată ce se întâmplă pe drumuri

5
(reînnoit 13:07 01.12.2020)
Prima zi de iarnă i-a prins pe unii șoferi nepregătiți de noile condiții meteo în care sunt obligați să s deplaseze. Din cauza zăpezii, unele mașini au derapat de pe acostament chiar la primele ore ale acestei dimineți.

 

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Poliția de Frontieră în avertizează pe șoferii care merg în străinătate ca, înainte de a porni la drum, să se informeze despre starea vremii atât din țară, cât și din statul în care au planificat sejurul.

La fel, să se verifice și să se echipeze în conformitate cu condițiile meteo mijlocul de transport, dar și să țină cont de îndrumările și avertizările altor instituții de resort.

Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI anunță într-un comunicat de presă că astăzi, la ora 06:40, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST aflați în misiuni de serviciu au dat o mână de ajutor unor persoane, mașina cărora a derapat și s-a blocat pe marginea șoselei R-31.

În același timp, oamenii legi irecomandă:

Deplasarea în traficul rutier cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor;

Echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor;

Păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.

5
Tagurile:
accidente, polei, zăpadă, iarnă


Загрузка...
În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă

Geruri năprasnice ne așteaptă în a doua zi de iarnă

355
(reînnoit 13:33 01.12.2020)
Iarna își intră în drepturi chiar din primele zile ale lui decembrie. Pentru mâine sunt prognozate minime de până la -7 grade Celsius. Totuși, precipitații puternice nu se așteaptă în următoarele zile. 

Satul Listvianka pe malul lacului Baikal din regiunea Irkutsk
© Sputnik / Kirill Shipitsin
CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru miercuri, 2 decembrie, temperaturi de până la -7 grade noaptea, iar ziua până la +5. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab. Cerul va fi predominat noros, iar noaptea ar putea să cadă câțiva fulgi. Izolat pe drumuri se va forma ghețuș. 

Noaptea, temperatura minimă a aerului va oscila între -2..-7°C. În raioanele de nord se așteaptă între -4..-7°C. În raioanele centrale se vor înregistra -3..-6°C, iar în cele de sud vor fi -2..-5°C. În Capitală se așteaptă pe timp de noapte -2..-4°C.

Iar pe timp de zi temperatura aerului ziua va oscila între 0..+5°С. În raioanele de nord se așteaptă 0..+3°С, în raioanele centrale +1..+4°С, la sud vor fi +2..+5°С, iar în Capitală +2..+4°С.

În data de 3 decembrie se prognozează aceleași temperaturi, iar precipitații nu se așteaptă. Totuși, joi vremea se încălzește treptat. Astfel, în weekend se anunță maxime de +12 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

355
Tagurile:
SHS, prognoză, meteo


Загрузка...