Oameni

Există o boală mai gravă decât cancerul sau SIDA care amenință secolul XXI

683
(reînnoit 15:12 31.01.2018)
Așa îți dai seama la ce nivel de cultură a ajuns o țară, care stă să asculte zilnic manele, sa mănânce semințe, să fumeze și să urmărească meciuri de fotbal. Acesta este nivelul nostru intelectual!

CHIŞINĂU, 31 ian — Sputnik. Boala secolului XXI nu este cancerul sau SIDA, afirmă părintele Calistrat. În opinia lui, aceasta este involuția intelectuală, nivelul intelectual scăzut, care îl caracterizează pe omul contemporan.

Părintele Calistrat Chifa este necruțător cu omul secolului XXI. Iată ce afirmații tranșante face părintele în una dintre predicile sale.

"Să știți că boala secolului XXI, pentru că toată lumea crede că este cancerul sau SIDA, boala secolului XXI este involuția intelectuală! Oamenii au început să se îmbolnăvească, să le scadă mintea, neuronii și să gândească din ce în ce mai abstract, mai puțin și mai slab, mai mărunt și mai simplist. Deși avem cultură din belșug, informație electronică din belșug, biblioteci care stau doldora de studii, oamenii s-au limitat la niște simplisme ieftine", afirmă Calistrat Chifa.

"Și dacă vreți să vă convingeți, trebuie să vă uitați câtă lume ascultă muzică bună, muzică clasică și câtă lume ascultă manele. Și așa îți dai seama la ce nivel de cultură a ajuns o țară, care stă să asculte zilnic manele, sa mănânce semințe, să fumeze și să urmărească meciuri de fotbal. Acesta este nivelul nostru intelectual!", a mai afirmat părintele Calistrat, în predica sa ținută la Mănăstirea Vlădiceni, o secvență din care a fost pusă de pagina de Facebook a clericului.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni (Iași, România) e cunoscut printre enoriași pentru francheţea şi simţul umorului cu care propovăduieşte. În plus, preotul nu ratează nicio ocazie de a fi prezent în comunitate, iar videoclipurile de pe internet au mare succes în rândurile creștinilor.

683
Tagurile:
involuția intelectuală, cancerul, omul contemporan, boala secolului XXI, SIDA, cancer, Mănăstirea Vlădiceni, Calistrat Chifa, Calistrat, Iași, România


Загрузка...