63 de kg de pește braconate pe lacul Beleu

(FOTO) Isprava unui pescar din Cahul i-a lăsat mască pe polițiștii de frontieră

395
(reînnoit 23:19 23.01.2018)
Vezi ce au găsit polițiștii de frontieră asupra unui bărbat care se afla într-o rezervație naturală, în zona de frontieră

CHIȘINĂU, 23 ian — Sputnik. Polițiștii de frontieră au dat peste un tânăr care se îndeletnicea cu pescuitul, doar că într-o zonă interzisă pentru așa ceva.

În timpul efectuării misiunii de control și supraveghere a frontierei de stat, pe direcția localităților Slobozia-Mare (Moldova) și Tulucești (Romania), oamenii legii au observat o persoană care arunca plase de pescuit în lacul Beleu (rezervaţia de stat „Prutul de Jos").

La fața locului, polițiștii de frontieră au documentat un tânăr de 27 de ani, locuitor al satului Slobozia-Mare, raionul Cahul.

Oamenii legii au fost depistat șase plase de diferite dimensiuni, cu o lungime totală de 300 de metri, și 63 de kg de pește prins ilegal.

Conform legislației în vigoare, pescuitul este interzis în rezervația de stat „Prutul de Jos".

Tânărul legitimat a mai fost sancționat pentru astfel de ilegalități. El a recunoscut că intenționa să vândă peștele prins pentru a obține profit.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, bărbatul a fost sancționat cu o amendă în mărime de 12 unități convenționale, iar bunurile depistate au fost transmise reprezentanților Serviciului Piscicol.

63 de kg de pește braconate pe lacul Beleu
63 de kg de pește braconate pe lacul Beleu

 

395
Tagurile:
peste, lacul Beleu, Cahul, ilegal, Republica Moldova, Peste, Braconaj, Politia de Frontiera, Cahul
Tematic
Polițiști de frontieră ucraineni, atacați de un moldovean
Centrul COVID-19 Chișinău

Încă două decese provocate de COVID-19: Iată câți moldoveni au reușit se trateze

7
(reînnoit 11:35 28.05.2020)
Ministerul Sănătății anunță că încă doi pacienți au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba despre doi bărbați, unul din Chișinău, iar altul din Cahul.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Bărbatul din Cahul avea 62 de ani. În data de 24 mai el a fost internat la Spitalul Raional Cahul. Pacientul mai suferea de hipertensiune arterială și cardiopatie hipertensivă. Cel de-al doilea bărbat decedat era din Chișinău și avea 77 de ani. El a fost transferat în data de 26 mai de la Institutul de neurologie și neurochirurgie la Institutul de Medicină Urgentă. Pacientul mai avea boală cerebrovasculară.

Astfel, numărul deceselor în Moldova a ajuns la 275. Până acum, au fost confirmate 7 537 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 952 - în regiunea transnistreană.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 248 - stare gravă (16 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 546 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi unt în stare satisfăcătoare. 

De la începutul pandemiei, au fost confirmate 1 545 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 363, farmaciști - 20, asistenţi medicali - 601, felceri - 82, personal auxiliar - 479 persoane. 

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internați 53 pacienți cu suspecție la coronavirus. 

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate alte 148 persoane tratate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 4123.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
bolnavi, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Testarea pentru COVID-19 la domiciliu: Iată cum este efectuată - Video
Informații actualizate: Încă cinci cazuri de deces din cauza COVID-19


Загрузка...
Inspectoratu general al poliției

Băiatul de 6 ani care a dispărut, este de negăsit: Poliția cere ajutorul cetățenilor- Foto

52
(reînnoit 11:07 28.05.2020)
Conducerea Inspectoratului General de Poliție cere ajutorul cetățenilor pentru a-l găsi pe băiatul de 6 ani din raionul Hâncești care a dispărut acum două zile.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. În data de 26 mai, poliția din Hâncești a fost sesizată de către o femeie care a anunțat că băiatul său de 6 ani a plecat într-o direcție necunoscută și este de negăsit. În acea zi, copilul se afla acasă cu încă doi frați, în timp ce părinții erau la serviciu. Imediat, toți angajații Inspectoratului de Poliție din Hâncești au format mai multe grupuri și s-au divizat pentru a-l căuta pe băiat.

Copilul dispărut la Hâncești
© Photo : IP Hâncești
Copilul dispărut la Hâncești

Ultima dată băiatul a fost văzut îmbrăcat într-un maiou galben, blugi verzi și avea în picioare șlapii rozi ai mamei sale. Locuința familiei se află în apropiere de pădure, astfel oamenii legii au început căutările în zona respectivă. 

”În cadrul acțiunilor de căutare au fost chestionate rudele și vecinii. Au fost supuse verificării subsolurile, fântânile, toate locurile posibile unde se putea afla copilul. În proces au utilizat acel serviciul chinologic și drone. La fel, au fost implicați salavatori și  carabinieri. Facem apel către comunitate pentru a veni în ajutorul poliției ca să aflăm locul aflării copilului. Vă rugăm să nu difuzați informații false pe rețelele de socializare”, a declarat Aliona Dragomirețcaia, șefa Secției Siguranță Minori din cadrul IGP.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General al Poliției, pe parcursul ultimilor patru luni, s-au înregistrat 307 cazuri privind dispariția copiilor. 232 de copii au plecat din propria familiei, restul au plecat din centre de plasament sau instituții rezidențiale. 185 erau fete, iar 122 - băieți. Din numărul total, 77 de copii aveau sub 13 ani, 148 - între 14 și 15 ani și 82 de copii aveau între 16 și 17 ani. 

Motivul plecării voluntare de la domiciliu:

  • Copii invocă că sunt neglijați în cadrul familiei.
  • Consumul de băuturi alcoolice de către părinți.
  • Restricțiie exagerate din partea părinților.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

52
Tagurile:
Poliție, Copil dispărut
Tematic
Un copil de doi ani a murit, după ce a fost lovit de o mașină pe stradă
Tragedie cumplită în raionul Drochia: Un copil de opt ani a fost găsit mort lângă un râu


Загрузка...