Vaccin

Alertă: Program de vaccinare, suspendat de Guvernul filipinez

420
(reînnoit 18:38 04.12.2017)
Guvernul filipinez a suspendat de urgență programul de vaccinare împotriva febrei denga după ce au fost vaccinați peste 700 de mii de copii și este pregătit ”pentru cel mai sumbru scenariu”

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Ministerul Sănătății din Filipine a suspendat de urgență programul de vaccinare împotriva febrei denga, după anunțul făcut de gigantul farmaceutic Sanofi Pasteur privind consecințele nefaste pe care le pot avea acestea. Potrivit testelor clinice, boala s-ar manifesta mai agresiv în cazul persoanelor care n-au fost, anterior, infectate cu acest virus, iar vaccinul Dengvaxia ar putea doar agrava simptomele bolii, informează The Independent.

"Ministerul Sănătății din Filipine este pregătit pentru cel mai sumbru scenariu", a declarat Eric Tayag, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Filipine.

Vaccin
© Sputnik / Валерий Мельников

Potrivit sursei, autoritățile au intrat în panică deoarece peste 730 de mii de copii au fost vaccinați deja. Reprezentantul Ministerului Sănătății au precizat că vaccinul a fost administrat doar copiilor cu vârste de nouă ani sau mai mari și că schema de imunizare funcționa doar în zone în care boala era deja răspândită.

Cei vaccinați vor fi ținuți sub observație, pentru ca să poată depista „efecte adverse" cauzate de vaccin. Însă, compania franceză Sanofi a precizat că ar putea dura aproximativ cinci ani pentru ca cazurile grave ale bolii să devină evidente.

Potrivit datelor oficiale, în 2016, în Filipine, au murit cel puțin 1000 de persoane, dintre cele peste 211 mii care au prezentat simptomele specifice bolii.

După anunțul de suspendarea a programului de vaccinare, ministrul Sănătății Francisco Duque III a declarat că Grupul consultativ strategic de experți în imunizare, organism consultativ al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), va elabora noi recomandări până la sfârșitul lunii decembrie.

Febra denga este o infecție cauzată de un virus care este răspândit de țânțari. Aceasta este cunoscută și cu numele de „febra oaselor rupte" deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzația că oasele se rup. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap, erupțiile cutanate asemănătoare celor care apar în cazul rujeolei și durerile musculare și articulare.

Există patru tipuri de virus denga. După însănătoșire, persoana infectată cu unul dintre aceste tipuri de virus capătă imunitate pe tot parcursul vieții împotriva tipului de virus care a provocat infecția. Cu toate acestea, protecția împotriva celorlalte trei tipuri de virus va fi una de scurtă durată. Dacă persoana respectivă contractează ulterior unul dintre celelalte trei tipuri de virus, riscul apariției complicațiilor crește foarte mult.

420
Tagurile:
febra dengue, febra denga, denga, 730 de mii de copii vaccinati, cel mai rau scenariu, cel mai sumbru scenariu, program de vaccinare, alerta, suspendat, vaccin, OMS, Guvern, Eric Tayag, Francisco Duque III, Filipine
Tematic
Vaccinul ”Gardasil” - acum și în Moldova
Dezvăluiri șocante: cine stă în spatele legii vaccinării obligatorii
Ștefan Gheorghiță

Gripa sezonieră versus coronavirus: Avem sau nu cazuri în 2020

4
De obicei, în această perioadă se înregistrează primele cazuri de gripă. Despre situația curentă aflați de la șeful secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță.
Gripa sezonieră: Informații privind situația din țară

În acest sezon, deocamdată nu au fost înregistrate cazuri de gripă sezonieră, în schimb este în plină ascensiune epidemia COVID-19. Anul trecut, în aceeași perioadă erau deja depistate 50 de cazuri de gripă.

"În anul curent, au fost efectuate investigații la 23 de persoane cu semne clinice compatibile cu gripa sezonieră. Aceste probe au fost investigate în paralel cu testul la COVID. În 10 cazuri rezultatul s-a dovedit a fi pozitiv (cazuri COVID-19)", a declarat pentru Sputnik Ștefan Gheorghiță.

Potrivit lui, monitorizarea și supravegherea epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute virale și gripei sezoniere continuă, inclusiv investigațiile de laborator ale persoanelor ce manifestă simptome compatibile cu această afecțiune.

În anul 2019 au fost înregistrate 3258 cazuri de gripă sezonieră. Primele cazuri și-au făcut apariția la sfârșitul lunii decembrie. Cele mai multe îmbolnăviri - 442, au fost la sfârșitul lunii februarie-începutul lunii martie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
Agenția Națională pentru Sănătate Publică, COVID-19, gripă, gripă sezonieră


Загрузка...

Gaz mai ieftin: ANRE a micșorat tarifele pentru consumatori

66
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi o decizie prin care s-a micșorat tariful la gazele naturale.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Tarifele la gazele naturale au scăzut cu 12,2%. Decizia a fost luată astăzi de către Agenția pentru Reglementare în Energetică.

Știrea este în curs de actualizare...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
ANRE, gaz, tarife
Tematic
Gaz mai ieftin de la 1 octombrie: Cu cât vor scădea tarifele


Загрузка...