Victoria Fortună

Reacția procurorului la decizia cu privire la eliberarea lui Dorin Chirtoacă

411
(reînnoit 13:49 10.11.2017)
Procurorul de caz, Victoria Furtună, a comentat scurt decizia primei instanțe de a-l scoate din arest la domiciliu pe Dorin Chirtoacă

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Judecătoria Chișinău l-a eliberat din arest la domiciliu pe Dorin Chirtoacă. Instanța l-a plasat pe acesta sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorul Alexandru Negru.

Procurorul de caz, Victoria Furtună, a comentat scurt această decizie. Acuzatorul de stat a menționat că va decide dacă va merge cu un recurs la Curtea de Apel doar după ce va studia încheierea instanței.

”Voi studia încheierea și voi decide asupra contestării”, a declarat procurorul.

Controlul judiciar este valabil până la data de 10 decembrie. În această perioadă, primarul suspendat al Capitalei nu va avea dreptul să părăsească orașul Chișinău. 

Ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă va continua vineri, începând cu ora 15.00. 

Chirtoacă este suspendat, prin decizia instanței, din funcția de primar al municipiului Chișinău. Acesta este anchetat în două dosare penale în care este acuzat de procurori de corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu. Liberalul Dorin Chirtoacă se afla din 25 mai în arest la domiciliu. 

La 19 noiembrie, în Chișinău va fi organizat referendumul de revocare a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului Chișinău. În cazul în care Chirtoacă va fi revocat la referendum din funcția de primar, în primăvara anului viitor, la Chișinău, ar putea fi organizate alegeri locale noi.

411
Tagurile:
Victoria Furtună, Doron Chirtoacă, primăria Chișinău, control judiciar, arest la domiciliu
Tematic
Instanța l-a eliberat pe Dorin Chirtoacă din arest la domiciliu
Cu câte voturi Dorin Chirtoacă va spune ADIO chișinăuienilor
Ultima oră! Chirtoacă nu va putea participa la plebiscitul din 19 noiembrie


Загрузка...