Guvernul Republicii Moldova

Incredibil. Birocrația, pe cale de dispariție în Moldova

101
(reînnoit 15:59 06.10.2017)
Primul oficiu multifuncțional al Agenției Servicii Publice va fi deschis până la 1 decembrie

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu 1 decembrie 2017, va fi deschis primul oficiu multifuncțional al Agenției Servicii Publice (ASP), a declarat vicedirectorul întreprinderii, Vitalie Ciolac. Primul oficiu va fi deschis în orașul Strășeni. Acesta va funcționa după principiul ghișeului unic, iar ulterior proiectul va fi implementat și în celelalte raioane din țară.

Potrivit lui Ciolac, datorită tehnologiilor informaționale ce vor fi implementate în centrele multifuncționale, cu suportul Băncii Mondiale și a Centrului de Guvernare Electronică, Agenția va putea presta servicii publice moderne, fapt care va contribui la combaterea corupției.

Vicedirectorul ASP a mai declarat că în următoarea perioadă conducerea Agenției va anula mai multe ordine interne ale întreprinderilor reorganizate și va propune o serie de amendamente la legislația în vigoare, astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să prezinte certificate cu privire la informații ce se regăsesc în registrele de stat și care după reorganizare i-au revenit Agenției Servicii Publice.

Potrivit lui Ciolac, astfel vor fi eliminate anumite etape birocratice din procesul de perfectare a documentelor.

„Cetățeanul se va adresa la oficiul multifuncțional doar de două ori, inițial pentru a depune cererea de solicitare a serviciului, iar ulterior pentru a ridica actul”, a mai precizat vicedirectorul ASP.

101
Tagurile:
eliberarea documentelor, birocrație, ghișeul unic, Agenția Servicii Publice, Guvernul Republicii Moldova
Tematic
Iată când vor fi disponibilizați cei 43 de viceminiștri din Guvernul Pavel Filip
Toți viceminiștrii din Guvernul Republicii Moldova vor fi demiși


Загрузка...