Fotografie simbol: Cătușe

Lupta cu corupția nu-i o glumă: 3 ani de pușcărie pentru un director de școală

167
(reînnoit 14:11 14.09.2017)
Chiar din sala de judecată, un director de școală din municipiul Bălți a fost luat sub strajă pentru a fi încarcerat pentru o perioadă de 3 ani, iar toate bunurile i-au fost sechestrate.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Directorul unei școli auto din Bălți a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în cadrul instituțiilor de învățământ timp 4 ani, Secţia Relaţii Publice a Procuraturii Generale într-un comunicat de presă.

Procuratura Anticorupție a demonstrat acestuia de comiterea traficului de influență, inculpatul fiind luat sub strajă chiar din sala de judecată.

Concomitent, a fost dispusă încasarea de la inculpat a 27 de mii lei — sumă transmisă acestuia pentru săvârșirea infracțiunii. De asemenea, instanța de judecată a menţinut sechestrul aplicat asupra bunurilor imobile ce-i aparțin inculpatului, aplicat în cadrul urmăririi penale în scopul garantării executării confiscării speciale.

Procurorii au demonstrat că în perioada 2015 — 2016 inculpatul a pretins şi primit de la o persoană 27 de mii de lei, susținând că poate influența persoane publice din cadrul Secţiei Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Bălți a Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru", ca acestea să aprecieze pozitiv cunoştinţele unui cursant la examenul pentru obţinerea permisului de conducere de categoriile „D" și „E".

În cadrul examinării cauzei în instanţa de judecată, inculpatul şi-a recunoscut vina în săvârşirea infracţiunii incriminate.

De notat că inculpatul nu este la prima abatere, acesta fiind anterior condamnat pentru acţiuni similare la o pedeapsă nonprivativă de libertate.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

 

 

167
Tagurile:
permis de conducere, mită, Calificarea Conducătorilor Auto, intreprindere de stat, Registru, Bălți
Tematic
Hoții din Moldova au uimit poliția franceză. Ce făceau aceștia în Bas-Rhin


Загрузка...