Cătușe - foto de arhivă

Ce a comis un director de școală din Bălți, condamnat la 3 ani de închisoare

86
În schimbul sumei de 27 de mii de lei, directorul unei școli auto din Bălți promitea obținerea permisului de conducere, chiar și în cazul unor cunoștințe sub nivelul exigențelor

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăția directorului unei școli auto din Bălți, acesta fiind condamnat la trei ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în cadrul instituțiilor de învățământ timp de patru ani.

Acesta a fost găsit vinovat de comiterea traficului de influență, inculpatul fiind reținut chiar din sala de judecată.

Concomitent, a fost dispusă încasarea de la inculpat a sumei de 27 de mii de lei — sumă transmisă acestuia pentru săvârșirea infracțiunii. De asemenea, instanța de judecată a menținut sechestrul aplicat asupra bunurilor imobile ce-i aparțin inculpatului, aplicat în cadrul urmăririi penale în scopul garantării executării confiscării speciale.

Potrivit procurorilor, în perioada 2015 — 2016, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană 27 de mii de lei, susținând că poate influența anumite persoane din cadrul Secției Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Bălți a Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru", pentru ca să aprecieze pozitiv cunoștințele acestuia la examenul pentru obținerea permisului de conducere de categoriile „D" și „E".

În cadrul examinării cauzei în instanța de judecată, inculpatul și-a recunoscut vina privind săvârșirea infracțiunii incriminate.

Procuratura menționează că inculpatul nu este la prima abatere de acest gen, acesta fiind condamnat anterior pentru acțiuni similare la o pedeapsă cu suspendare.
Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

86
Tagurile:
permis de conducere, 27 de mii de lei, condamnat, școală auto, director, Bălți
Tematic
Noi reguli în penitenciar: Vezi ce vor putea face condamnații

Gaz mai ieftin: ANRE a micșorat tarifele pentru consumatori

58
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi o decizie prin care s-a micșorat tariful la gazele naturale.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Tarifele la gazele naturale au scăzut cu 12,2%. Decizia a fost luată astăzi de către Agenția pentru Reglementare în Energetică.

Știrea este în curs de actualizare...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
ANRE, gaz, tarife
Tematic
Gaz mai ieftin de la 1 octombrie: Cu cât vor scădea tarifele


Загрузка...
Viorica Dumbrăveanu

Vești bune de la Dumbrăveanu în privința situației pandemice

50
A scăzut numărul pacienților care se afla în stare gravă din cauza virusului COVID-19, dar și a celor intubați. Despre aceasta a anunțat Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Executivului.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat situația pandemică din țară în cadrul ședinței de Guvern. Dumbrăveanu a precizat că avem tendințe pozitive, iar în prezent specialiștii depun mai mult efort în nordul țării, unde săptămâna trecută s-a înregistrat un număr mai mare de infectări. 

"Conform datelor, în prezent, în instituțiile medicale spitalicești avem 2700 de persoane internate. A scăzut numărul cazurilor grave. Dacă am avut o medie de 300 de persoane în stare gravă, acum media este de 200. Totodată, a scăzut considerabil numărul persoanelor care sunt intubate. Dacă am avut o medie de 60 de persoane, acum avem 30 de persoane intubate. A descrescut și numărul persoanelor de gravitate medie. A descrescut și numărul persoanelor care se tratează acasă. Timp de 2 săptămâni am menținut 8 mii de persoane, acum sunt 7 mii, dar oricum în scădere. Situația e controlabilă, locuri sunt în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă", a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu. 

Premierul Ion Chicu a întrebat-o pe Viorica Dumbrăveanu la ce etapă se află pregătirea secțiilor de votare pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. 

"Toate echipamentele de protecție pentru membrii echipelor CEC au fost procurate, inclusiv măști de protecție pentru alegătorii care vor veni la secții. Pe parcursul zilei de ieri și azi au fost deja distribuite. Toate măsurile de sănătate se aduc la cunoștință și deja urmează fiecare în parte să le implementeze", a spus ministrul Viorica Dumbrăveanu. 

Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 72 460. De la începutul pandemiei, 53 201 pacienți s-au vindecat de COVID-19, iar 1 710 au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

50
Tagurile:
Spital, Virus, pandemie, COVID-19
Tematic
Pierdere imensă: Un cunoscut medic a fost răpus de COVID-19
Nicolae Botgros, internat la Urgență cu COVID


Загрузка...