Mihai Eminescu

Își bate joc de Eminescu. Vezi ce a postat pe facebook un deputat de la Chișinău

629
(reînnoit 18:34 01.08.2017)
Deputatul moldovean Nae-Simion Pleșca a postat pe pagina sa de facebook o imagine care, în mod evident, constituie o ofensă adusă marelui poet, prozator și publicist Mihai Eminescu, dar și întregii culturi românești.

Eminescu pe pagina de facebook a lui Nae-Simion Pleșca
Eminescu pe pagina de facebook a lui Nae-Simion Pleșca
Parlamentarul moldovean Nae-Simion Pleșca a publicat pe pagina sa de facebook o fotografie o unei tapiserii în care este reprodusă imaginea lui Mihai Eminescu. S-a părea că intenția este una bună, nobilă. Intenția — poate, doar că realizarea este de-a dreptul oribilă. Imagina poetului nepereche este una caricaturală, dacă nu chiar monstruoasă.

Vom menționa că Nae-Simion Pleșca a preluat imaginea de la un alt internaut — Radu Popescu, care, din câte înțelegem, a postat imaginea pentru amuzamentul publicului. "Miroase a ceva iute", scrie sarcastic Radu Popescu. Nae-Simion Pleșca nu a înțeles ironia și a luat țesătura drept operă de artă.

Din câte ne putem da seama din fotografie, tapiseria a fost expusă la o tarabă din centrul Iașilor. Autorul ei este Mihai Profira, care a reprodus pe acest covoraș nu doar imaginea deformată a lui Eminescu, ci și două versuri din creația lui: "Somnoroase păsărele pe la cuiburi se adună". Cu adevărat, domnule Mihai Profira, noaptea minții.

Unul dintre internauți scrie că mai bine cel care a făcut această țesătură cita din Scrisoarea a III-a a lui Eminescu.

"Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarți în două cete: în smintiți şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"

Vedeți cât de actual este Eminescu. Din păcate.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

629
Tagurile:
țesătură, tesatura, tapiserie, Scrisoarea III, somnoroase păsărele, cuib, Radu Popescu, Nae-Simion Pleșca, Mihai Eminescu, Iași, Chișinău
Tematic
De ce este revoltător cazul lui Pleșca, ajuns consul după ce și-a ucis fratele


Загрузка...