Maternitate, naștere foto de arhivă

Detaliile anchetei în cazul tinerei lăsate nască singură un bebeluş mort

7978
Deşi avea dureri cumplite şi cerea ajutor, femeia a fost ignorată de medicii de la maternitatea din Bălţi şi lăsată să nască singură bebeluşul mort

CHIŞINĂU, 16 iul — Sputnik. Ministerul Sănătăţii a venit cu o reacţie la acest caz, declarându-se „scandalizat" şi anunţând iniţierea unei anchete.

„Ministerul Sănătății este scandalizat de cazul relatat de o femeie din raionul Fălești, care acuză faptul că a fost lăsată să nască singură într-un salon al maternității din municipiul Bălți", menţionează instituţia într-un comunicat.

În cadrul anchetei iniţiate de Minister, a fost audiat echipa medicală care a examinat femeia în ziua spitalizării. Este vorba despre medicul obstetrician-ginecolog, medicul anesteziolog și moașa, care au constatat decesul fătului în urma investigațiilor medicale.

Potrivit instituţiei de resort, ginecologul recunoaște că nu a reușit să asiste la extragerea fătului, din cauza nașterii rapide provocată de medicație. În același timp, medicul susține că a monitorizat nonstop gravida și că a asistat la procesul de secționare a cordonului și extragere a placentei.

Ministerul Sănătății subliniază că, la moment, anchete este în desfăşurare, dar va sesiza organele de anchetă penală în cazul în care va constata că echipa medicală nu a acordat gravidei asistența medicală necesară în timpul travaliului și la naștere.

Cazul revoltător a avut loc pe 24 iunie, la Maternitatea din municipiul Bălți. Tânără de 25 de ani, din satul Călugăr, raionul Fălești, a fost lăsată să nască singură un bebeluș mort, chiar dacă, potrivit acesteia, avea dureri cumplite şi a implorat medicii să o ajute

7978
Tagurile:
Bălţi, maternitate, mort, bebeluș, singură, nască, anchetă, Ministerul Sănătăţii
Tematic
Incredibil: în Moldova vor apărea 19 spitale noi- află unde și când
Fost consilier al ministrului Sănătății: Cum sunt jefuiți oamenii la spital
Serghei Lavrov

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov se află în autoizolare

11
(reînnoit 17:15 27.10.2020)
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse a intrat în contact cu o persoană care era infectată cu noul coronavirus.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Lavrov se află în izolare, după ce a contactat cu o persoană infectată cu COVID-19, anunță RIA Novosti

În aceste condiții, vizitele și întrevederile oficiale planificate anterior au fost amânate, a anunțat departamentul de presă și informare al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei. 

"Urmare a contactării cu o persoană infectată cu COVID-19, Serghei Lavrov se află în autoizolare. Vizitele și întâlnirile programate anterior sunt amânate pentru o dată ulterioară. Șeful diplomației ruse simte bine", a precizat pentru jurnaliști departamentul de presă și informare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

11
Tagurile:
coronavirus, izolare, Serghei Lavrov
Tematic
Noul vaccin rus împotriva COVID - 19, lansat în producție


Загрузка...
Vaccinul împotriva COVID-19

Noul vaccin rus împotriva COVID - 19, lansat în producție

43
(reînnoit 16:03 27.10.2020)
În rusia a început producția celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19. Acesta a fost elaborat de Centrul Național Rus de Cercetare în Virologie și Biotehnologie „Vector”.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Rospotrebnadzor a anunțat lansarea în producție a vaccinului împotriva COVID-19 EpiVacCorona, scrie RIA Novosti.

Al doilea preparat rusesc pentru prevenirea coronavirusului, creat pe baza antigenilor peptidice la Centrul Național Rus de Cercetare în Virologie și Biotehnologie „Vector”, a fost înregistrat la mijlocul lunii octombrie.

În viitorul apropiat, specialiștii vor începe testele post-înregistrare ale EpiVacCorona.

Se preconizează implicarea a 40 de mii de voluntari, inclusiv a persoanelor care au peste 60 de ani și suferă de boli cronice. Se recomandă administrarea vaccinului de două ori, intramuscular, cu un interval de cel puțin 14-21 de zile.

Livrările în masă ale medicamentului sunt programate pentru sfârșitul lunii noiembrie sau în decembrie. În circulație civilă preparatul ar putea intra la începutul anului 2021.

În august, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat la Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamalei”. Medicamentul a fost denumit „Sputnik V”. 

În plus, se lucrează la crearea unui vaccin viu de Centrul Ciumakov pentru Cercetare și Dezvoltare a Produselor Imunobiologice din Academia Rusă de Științe.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
producție, COVID-19, Rusia, vaccin
Tematic
Vaccinul și maimuțele: Fake-ul britanic despre fake-ul rusesc


Загрузка...