Vladimir Filat

Filat avea un plan secret de-a fugi din țară - dezvăluiri exclusive

3486
Am reușit să aflu, din surse sigure, că Vlad Filat are regrete mari legate de planul său eșuat de a fugi din Republica Moldova, iar alte remușcări o privesc pe una dintre fostele sale amante

Sursa mi-a povestit că Vlad Filat ar fi avut un plan de fugă din Republica Moldova. Era un plan bine pus la punct. El și-a pregătit totul pentru a părăsi Moldova cu mai bine de o lună înainte de acea zi fatală de 15 octombrie 2015, când a fost reținut chiar în Parlament, a fost dus la CNA, ulterior arestat și condamnat la aproape 10 ani de pușcărie.

„Filat simțea ceva și era foarte neliniștit. Și-a făcut un plan pentru cea mai proastă situație posibilă. A gândit totul. De fapt, aproape totul. Era decis pe unde va ieși din țară, cu ce mijloc de transport, avea pregătiți bani în conturi de peste hotare, era clar unde va sta și cui i se va adresa pentru a obține protecție, pentru a nu fi capturat de organele de drept din Moldova, în caz de necesitate… Numai că nu s-a așteptat să fie luat atât de brusc. El credea că nimeni n-o să-și permită să-l aresteze atât de fulgerător. A fost luat prin surprindere", mi-a spus sursa.

Ea a subliniat că Filat regretă și azi că a fost atât de încrezut că Procuratura nu-și va permită să pună mâna pe el la fel ca pe oricine altul.

„Filat era sigur că va fi lansată o campanie de denigrare, după care să fie demarată o anchetă penală și abia după asta, credea el, ar putea să fie făcute încercări de arestare", a mai spus sursa.

Într-un alt material voi veni cu precizări privind mijlocul de transport cu care urma să fugă Filat din Moldova. De asemenea, voi scrie și despre una dintre amantele lui Filat, pentru care el are mari regrete. Dar asta după ce mă voi documenta mai temeinic.

Pe curând!

P.S. Până atunci nu comiteți fapte de corupție, deoarece, ați văzut bine, CNA și Procuratura Anticorupție s-au apucat din greu de treabă.

Opinia autorului nu coincide neapărat cu poziția redacției.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

3486
Tagurile:
Reținere, 15 octombrie, 2015, Arest, Filat, Dosar penal, Procuratura Anticorupţie, PLDM, CNA, Vlad Filat
Tematic
Unde este acum ex-premierul Filat
De ce a fost scos Filat de după gratii – Detalii
Filat a ieșit de după gratii. Acum se află la o clinică privată
Lumânări

Doliu în sistemul sănătății: Un fost ministru a murit

66
Fostul ministru al Sănătății Andrei Gherman s-a stins din viață joi, 25 februarie. El a condus ministerul în perioada 2001-2005.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Informația despre decesul lui Andrei Gherman a fost confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și de mulți colegi de breaslă ai fostului oficial. Ex-ministrul suferea de o boală incurabilă de mai mulți ani. 

„În calitatea Sa de Ministru al Sănătății, Andrei Gherman a contribuit substanțial la promovarea schimbărilor în sistemul de sănătate, având un rol aparte în pregătirea politicilor și coordonarea implementării asigurărilor obligatorii de asistență medicală. Datorită acestei reforme, a fost posibilă revitalizarea sistemului sănătății, schimbarea cardinală a paradigmei de finanțare, ceea ce a stimulat alte numeroase reforme, a dus la îmbunătățirea accesului și calității serviciilor prestate”, se precizează în comunicatul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Andrei Gherman s-a născut la data de 4 octombrie 1941, în satul Dumeni, raionul Râșcani. A absolvit Institutul de Stat de Medicină din Chișinău. Între 1971-1972 a fost profesor de medicină. În perioada 1972-1975 lucrează în calitate de medic ordinator, medic-șef adjunct la Dispensarul de dermatovenerologie. Între 1975 și 1979 a fost șef-adjunct al Direcției cadre a Ministerului Sănătății.

În perioadele 1979-1986 și 1991-2001 a fost medic-șef al Dispensarului dermatovenerologic. În perioada 1986-1991 a fost șef al Direcției principale cadre, instituții de învățământ, dezvoltare socială și relații externe a Ministerului Sănătății, iar între 19 aprilie 2001 – 19 aprilie 2005 a deținut funcția de Ministru al Sănătății al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
ministrul Sănătății, ocrotirea sănătăţii, Ministrul Sănătății, Sistem de sănătate
Tematic
Doliu mondial, a murit unul dintre cei mari muzicieni – mesaj superb înainte de moarte


Загрузка...
Topor

A ucis doi copii și un tânăr cu toporul, apoi a incendiat casa în care se aflau cadavrele

156
O crimă teribilă a fost săvârșită în satul Mereșeni, raionul Hâncești. Un tânăr de 23 de ani a ucis cu cruzime trei amici, inclusiv doi minori, după ce i-a lovit pe toți cu toporul în cap. După ce a săvârșit triplul omor, a dat foc la casa în care se aflau cadavrele. 

CHIȘINĂU 25 feb - Sputnik. Făptașul care a fost inițial condamnat la 20 de ani de pușcărie își va petrece tot restul vieții după gratii. Curtea de Apel Chișinău a înăsprit pedeapsa pentru triplul omor. 

Potrivit Procuraturii, crima a fost săvârșită în 2018. Oamenii legii și pompierii au fost anunțați că în satul Mereșeni arde o casă. Imediat după ce au fost stinse flăcările, pompierii au depistat în locuință cadavrele a doi minori de 15 și, respectiv, 17 ani. Totodată, poliția a găsit încă în viață un tânăr de 18 ani care avea mai multe leziuni la cap și a fost transportat de urgență la spitalul din Hâncești, unde a și decedat peste câteva zile. În timpul cercetării s-a stabilit că de la domiciliu au dispărut telefoanele mobile ale victimelor și un topor.

Astfel, în urma investigațiilor, a fost identificat şi reţinut presupusul făptaș - un locuitor al satului Caracui, în vârstă de 23 de ani. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul lui. El a returnat de bună voie bunurile furate de la victime - telefoanele mobile, iar ulterior a fost găsit și toporul cu care a fost comisă crima.

Tânărul și-a recunoscut vina în totalitate. El le-a declarat oamenilor legii că a făcut cunoștință cu victimele prin intermediul rețelelor de socializare. Ulterior, ei au convenit să se întâlnească pe 24 noiembrie 2018 la domiciliul unuia dintre tinerii din satul Mereșeni. După ce au stat la masă și au consumat alcool, între ei s-a iscat un conflict, iar inculpatul le-a aplicat celor trei tineri câteva lovituri cu toporul în regiunea capului, după care a incendiat casa.

Pentru cele săvârșite, instanța a decis să-i aplice o pedeapsă pe un termen de 20 de ani de închisoare, dar procurorii nu au fost de acord cu decizia primei instanțe și au contestat-o la Curtea de Apel Chișinău. Astfel, tânărul a fost condamnat la detenție pe viață. 

Decizia Curții de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

156
Tagurile:
Curtea de Apel Chișinău, tânăr, detenție pe viață, Hâncești, omor
Tematic
Crimă învăluită de mister la Drochia: Ce s-a întâmplat


Загрузка...