Bloc în construcţie - foto de arhivă

Chişinăul periculos. Cum sunt construite blocurile noi în Capitală - FOTO

3678
Chişinăul se transformă treptat într-o junglă din construcţii înălţate haotic, în care viaţa orăşenilor devine nu doar lipsită de confortul elementar, ci chiar de-a dreptul periculoasă.

CHIŞINĂI, 1 mai — Sputnik. După ce adună cu greu banii pe care îi investesc într-o locuinţă ce, aparent, pare a fi comodă, plină de lumină şi care asigură condiţii pentru un trai civilizat, oamenii se pot trezi la un moment dat cu un alt bloc crescut peste ei, ce nu lasă nici urmă din confortul râvnit.

Istoricul Iurie Şveţ a postat pe pagina sa de facebook fotografia unei astfel de construcţii, în care se vede cum locatarii unui bloc din strada Anestiade (anterior Karol Schmidt) au fost lăsaţi practic fără balcoane.

„Fără îndoială, la vânzare aceste apartamente au fost caracterizate drept „confortabile, în centrul istoric al oraşului, cu o privelişte minunată de la fereastră", la fel ca şi alte construcţii noi din această zonă. Cineva nu a mai rezistat acestei „privelişti minunate" şi şi-a astupat de tot balconul. Iniţial a fost construit blocul din stânga. Cel din dreapta a fost înălţat mai târziu", a scris Şveţ.

Кишинев улица Анестиади
© Facebook
Chişinău, strada Anestiade

Cineva a comentat că în această situaţie sunt blocate căile de evacuare a fumului în caz de incendiu, astfel că în acest bloc ar locui potenţiale victime ale incendiilor.

Nu este singura mostră de construcţie nechibzuită şi contrară normelor de securitate în Capitală. Îndemnăm cititorii noştri să trimită la adresa redacţiei Sputnik astfel de imagini pentru a le face cunoscute publicului larg.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

3678
Tagurile:
confprt, Iurie Svet, constructii, Capitala, blocuri, periculoase, Chişinău
Tematic
O țeapă de milioane: Chirtoacă a izolat termic blocuri care nici măcar nu există
Proiectul de izolare termică a blocurilor – vacă de muls pentru edilii Capitalei
Inspecţii de urgenţă în toate blocurile din Chişinău de peste zece etaje
Accident, zăpadă, iarnă

Foto Nici nu a început bine iarna, iată ce se întâmplă pe drumuri

0
(reînnoit 13:07 01.12.2020)
Prima zi de iarnă i-a prins pe unii șoferi nepregătiți de noile condiții meteo în care sunt obligați să s deplaseze. Din cauza zăpezii, unele mașini au derapat de pe acostament chiar la primele ore ale acestei dimineți.

 

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Poliția de Frontieră în avertizează pe șoferii care merg în străinătate ca, înainte de a porni la drum, să se informeze despre starea vremii atât din țară, cât și din statul în care au planificat sejurul.

La fel, să se verifice și să se echipeze în conformitate cu condițiile meteo mijlocul de transport, dar și să țină cont de îndrumările și avertizările altor instituții de resort.

Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI anunță într-un comunicat de presă că astăzi, la ora 06:40, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST aflați în misiuni de serviciu au dat o mână de ajutor unor persoane, mașina cărora a derapat și s-a blocat pe marginea șoselei R-31.

În același timp, oamenii legi irecomandă:

Deplasarea în traficul rutier cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor;

Echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor;

Păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.

0
Tagurile:
accidente, polei, zăpadă, iarnă


Загрузка...
În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă

Geruri năprasnice ne așteaptă în a doua zi de iarnă

294
(reînnoit 13:33 01.12.2020)
Iarna își intră în drepturi chiar din primele zile ale lui decembrie. Pentru mâine sunt prognozate minime de până la -7 grade Celsius. Totuși, precipitații puternice nu se așteaptă în următoarele zile. 

Satul Listvianka pe malul lacului Baikal din regiunea Irkutsk
© Sputnik / Kirill Shipitsin
CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru miercuri, 2 decembrie, temperaturi de până la -7 grade noaptea, iar ziua până la +5. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab. Cerul va fi predominat noros, iar noaptea ar putea să cadă câțiva fulgi. Izolat pe drumuri se va forma ghețuș. 

Noaptea, temperatura minimă a aerului va oscila între -2..-7°C. În raioanele de nord se așteaptă între -4..-7°C. În raioanele centrale se vor înregistra -3..-6°C, iar în cele de sud vor fi -2..-5°C. În Capitală se așteaptă pe timp de noapte -2..-4°C.

Iar pe timp de zi temperatura aerului ziua va oscila între 0..+5°С. În raioanele de nord se așteaptă 0..+3°С, în raioanele centrale +1..+4°С, la sud vor fi +2..+5°С, iar în Capitală +2..+4°С.

În data de 3 decembrie se prognozează aceleași temperaturi, iar precipitații nu se așteaptă. Totuși, joi vremea se încălzește treptat. Astfel, în weekend se anunță maxime de +12 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

294
Tagurile:
SHS, prognoză, meteo


Загрузка...