Polițist, imagine de arivă

Așa nu se mai poate! Fotografia care i-a revoltat pe polițiști

8240
(reînnoit 12:51 08.04.2017)
Oamenii legii s-au autosesizat după ce un bărbat din Capitală a publicat această fotografie pe rețelele de socializare

CHIȘINĂU, 8 aprilie — Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat după ce un locuitor al Capitalei a distribuit pe rețelele de socializare o fotografie făcută pe strada Pușkin, în care este surprins momentul când o persoană cu deficiențe locomotorii nu se poate deplasa pe trotuarul de lângă un centru comercial din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

”Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat și a înregistrat încălcarea. Uterior, va fi stabilit proprietarul mașinii, iar conducătorul urmează să se prezinte la Inspectorat pentru a-i fi întocmit un process-verbal şi pentru a-i fi aplicată o amendă pentru încălcarea comisă”, scrie într-un mesaj al INI.

 
Este de menționat faptul că proiectul unui regulament, bazat pe un parteneriat public-privat promovat de administrația Chișinăului condusă de Dorin Chirtoacă, și care ar putea să provoace un scandal de proporții, prevede amenajarea locurilor de parcare în zonele unde circulația pietonilor este foarte intensă.

Totodată, CNA a precizat că, în legătură cu această inițiativă, a fost pornită o cauză penală.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

8240
Tagurile:
așa nu se mai poate, revoltati, foto, parcare, capitală, polițiști, INI, IGP
Tematic
Taxe de parcare în Chișinău: de la 5 la 45 de lei - cine va încasa banii
Videoconferință: problemele persoanelor cu dizabilități din CSI
Cum sunt respectate în Moldova drepturile persoanelor cu dizabilități
Atac al Israelului în Gaza

Violențele din Ierusalim sute de victime

0
Tirurile de rachete și baloane incendiare au fost lansate în apropiere de Ierusalim, Israelul reacționează în forță, SUA și UE fac apel după apel la calm

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ferm: ”Organizaţiile teroriste din Gaza au trecut o linie roşie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului - Israelul va reacţiona cu forţă, oricine atacă va plăti un preţ mare”.

Mai mult, Netanyahu consideră – și avertizează cetăţenii Israelului – ”conflictul actual ar putea dura ceva timp”.

​Reacția lui Netanyahu a venit după ce Hamas şi alte grupări palestiniene din Gaza au intensificat aseară lansările de rachete și baloane incendiare în sudul Israelului, către Ierusalim.

”Explozia semnificativă a violenţei în Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est trebuie să înceteze imediat”, a declarat aseară un purtător de cuvânt al comisarului pentru politică externă al UE, Josep Borrell, subliniind că ”Tirurile de rachete din Fâşia Gaza asupra populaţiei civile din Israel sunt complet inadmisibile şi alimentează escaladarea”.

​UE cere ca toate părţile să se angajeze în ”eforturi de dezescaladare”, prioritatea trebuie să fie ”evitarea unor noi victime civile”.

”Toţi liderii au responsabilitatea de a acţiona împotriva extremiştilor - Statu quo-ul locurilor sfinte trebuie respectat pe deplin”, transmite UE.

Situația însă a degenerat, se stimează că sunt peste 300 de răniți în urma luptelor de aseară și de azi noapte. Escaladarea violențelor este una dintre cele mai puternice – asta în contextul restricționării accesului în anumite zone, în perioada Ramadanului.

​Și Casa Albă a reacționat, prin Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, care a exprimat ”preocupările grave ale SUA în legătură cu situaţia din Ierusalim, inclusiv în privinţa confruntărilor violente produse în zona Haram al-Sharif - Muntele Templului, de Ramadan”.

​Tot aseară, un incendiu a izbucnit în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară – dar se pare că nu ar avea legătură cu acțiunile militarilor israelieni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
gaza, Israel, Ierusalim, atac


Загрузка...
Valută

Cursul valutar după zilele de odihnă: Ce se întâmplă cu euro și dolarul

34
(reînnoit 20:24 10.05.2021)
Euro își întărește astăzi poziția, în timp ce dolarul american pierde câțiva bani. Iată care este cursul pentru celelalte valute principale de referință.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că marți, 11 mai, un dolar american echivalează cu 17,81 lei, un euro - cu 21,51 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc - cu 4 lei și 36 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 24 de bani. 

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 11 mai 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 11 mai 2021

Conform cursului valutar BNM, dolarul american a pierdut doi bani, iar euro a câștigat trei bani. A crescut cu un ban și rubla rusească. Leul românesc și hrivna ucraineană își păstrează cotațiile anterioare.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
curs valutar pentur azi, curs valutar BNM, curs valutar, curs
Tematic
Ce curs valutar anunță Banca Națională pentru vineri
Curs valutar BNM pentru 19 aprilie: Cât costă euro și dolarul


Загрузка...