Instituție penitenciară

Ultima oră: 30 de zile de arest pentru vicepreşedintele Agroindbank

449
(reînnoit 16:53 06.04.2017)
Vicepreşedintele Comitetului de Conducere de la Agroindbank, Oleg Paingu, reținut în data de 3 aprilie, a primit, joi, 30 de zile de arest

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Vicepreşedintele Comitetului de Conducere al BC Moldova — Agroindbank, reținut în data de 3 aprilie de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), a fost plasat astăzi în arest pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de către ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.

Amintim că Paingu este bănuit de abuz de serviciu, care ar fi cauzat BNAA prejudicii în proporţii deosebit de mari. Potrivit datelor anchetei, abuzând de funcţia sa, vicepreşedintele băncii ar fi dat indicaţii ilegale subalternilor săi, cerându-le să admită persoane neautorizate la gestionarea frauduloasă a conturilor bancare ale AO BNAA.

Concomitent, făcând parte dintr-un grup criminal organizat, acesta, împreună cu alte persoane vizate în anchetă, ar fi prejudiciat Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule cu aproximativ 15 milioane de lei.

Pe parcursul urmăririi penale în dosarul BNAA, au fost reţinute trei persoane, inclusiv unul dintre foştii guvernatori ai Băncii Naţionale, iar un cetăţean al Ucrainei, fost director-adjunct al BNAA, este anunţat în căutare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

449
Tagurile:
Ultima oră, Paingu, Agroindbank, BNAA, vicepreședinte, 30 de zile, arest, CNA, Angela Starinschi, Moldova-Italia
Tematic
Leonid Talmaci a fost plasat în arest preventiv
Procurorul explică de ce Leonid Talmaci a fost plasat sub control judiciar


Загрузка...