Dark web

Un suflet a fost salvat chiar astăzi dimineața povestea unei minore de 13 ani

578
(reînnoit 17:00 04.04.2017)
Jocul morții continuă să bântuie rețelele de socializare și mințile unor minori din Republica Moldova, care sunt gata să-și pună capăt zilelor la indicațiile unor criminali, care doar oameni întregi la minte nu pot fi numiți.

CHIȘINĂU, 04 apr — Sputnik. O fată în vârstă de 13 ani, originară dintr-un oraș din nordul țării, a fost salvată după ce a încercat să-și pună capăt zilelor în această dimineață. Ea a primit un mesaj de la administratorul jocului morții de pe internet și a trecut la executarea lui. Din fericire, părinții au aflat la timp despre intențiile fiicei lor și au solicitat intervenția medicilor de la serviciul de urgență.

A lipsit doar puțin ca fata lor să-și piardă viața. Familia copilei a aflat despre implicarea ei în jocul periculos abia în această dimineață, când au găsit-o în camera ei în stare de semiconștiență.

Povestea cu final fericit a fetei din nordul țării a fost relatată jurnaliștilor de la e-medicina.md de șefa de Substație a Asistenței Medicale Urgente Angela Mocanu.

„Părinții ne-au alertat în jurul orei 7:00. Fetița s-a intoxicat cu gaz și avea plăgi multiple pe ambele brațe. Familia ne-a spus că aseară copila se comporta foarte ciudat. Azi dimineață au găsit un sms pe telefonul ei mobil. În mesaj scria că a sosit timpul să moară. I-am acordat minorei ajutorul medical necesar și apoi am transportat-o în Secția Reanimare a spitalului raional", a povestit Angela Mocanu.

După acest caz au fost alertate poliția și autoritățile locale. Potrivit informațiilor oficiale, poliția a descoperit peste 200 de minori care participau la acest joc pe rețelele de socializare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

578
Tagurile:
brațe, plăgi, intoxicat cu gaz, jocul morții, minoră, suicid
Tematic
Guvernul a declarat război propagandei suicidului pe internet
Poliția și societatea civilă - împreună pentru prevenirea suicidului
Dorin Cimil

Alegeri prezidențiale: Câți alegători sunt așteptați la urne

2
(reînnoit 18:27 30.10.2020)
Președintele CEC, Dorin Cimil, a precizat care trebuie să fie numărul cetățenilor cu drept de vot pentru ca rezultatele alegerilor prezidențiale să fie validate. El și-a exprimat speranța că moldovenii vor manifesta atitudine civică și vor ieși la vot.
Alegeri prezidențiale: Câți alegători sunt așteptați la urne

În cadrul emisiunii "Contrapunct", președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a remarcat faptul că toate birourile secțiilor de votare din țară sunt pregătite și dotate cu echipamentul necesar pentru ca moldovenii să-și exercite dreptul la vot.

Potrivit lui, la urne sunt așteptați toți doritorii cu drept de vot, însă pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători.

"Există o condiție de recunoaștere a valabilității scrutinului - un milion de alegători este necesar să se prezinte la urnele de vot. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Suntem pregătiți să facem față numărului de persoane înscrise în aceste liste", a subliniat Dorin Cimil.

Președintele CEC și-a exprimat speranța că cetățenii moldoveni vor ieși în număr suficient la vot și scrutinul va fi validat.

Precizăm că în ziua alegerilor prezidențiale din acest an vor fi deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 139 peste hotare, iar pentru alegătorii din Transnistria – 42.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
secții de votare, urne, CEC, alegeri prezidențiale
Tematic
Ghilețchi: Scenarii politice după alegeri


Загрузка...
Ambulanță, Medic

Număr mare de infectări și decese cauzate de COVID într-o singură zi

87
(reînnoit 18:10 30.10.2020)
Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 75 201 cazuri. 18 persoane au murit astăzi din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că astăzi au fost confirmate în țară 968 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul vine în urma efectuării a 3463 de teste, dintre care primar – 3124 şi repetat – 339.
Din numărul total de cazuri, patru sunt de import (Turcia-1, Rusia-1, Polonia-1, Republica Elenă-1).

Cu regret, din numărul total de cazuri 50 sunt lucrători medicali: 15 medici, 23 de asistenți medicali și 12 angajați din cadrul personalului auxiliar.

Dintre persoanele infectate,  789 sunt în stare gravă (dintre care 40 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1423 – în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Ministerul informează că alte 695 de persoane au fost tratate și externate. În total, 55 190 persoane s-au vindecat de COVID-19.

În tratament la domiciliu sunt 6 322 de persoane cu forme ușoare de COVID-19, iar 24 163 sunt sub supraveghere la domiciliu.
În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un număr mare de decese – 18 oameni cu vârste cuprinse între 53 și 85 de ani au murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

87
Tagurile:
decese, infectare, Ministerul Sănătăți, coronavirus, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Pierdere imensă: Un cunoscut medic a fost răpus de COVID-19
Expert: Va fi învins COVID-19 în Moldova și în lume?


Загрузка...