Reținut

Dădeau spargeri la Strășeni, dar erau dirijați din penitenciar - video

164
Infractorii spărgeau locuințe în raionul Strășeni, iar bunurile dobândite în urma furturilor ajungeau la criminalii din penitenciar.

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Trei membri ai unui grup infracțional, cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, sunt cercetați pentru furturi din locuințe. Aceștia sunt originari din raionul Orhei și au fost condamnați anterior pentru infracțiuni similare.

Poliția
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Suspecții activau pe timp de zi pe teritoriul raionului Strășeni, fiind dirijaţi de lideri criminali care la moment, îşi ispăşesc pedeapsa în instituţiile penitenciare din ţară.

Fiecare dintre membrii grupului avea rolul său bine determinat. Aceștia sustrăgeau din locuințe lucruri de preț și mijloace financiare. După comiterea infracțiunilor, o bună parte din bani şi bunurile de preţ dobândite pe cale infracțională ajungeau în visteria criminală.

Oamenii legii au monitorizat figuranții timp de o lună, aceștia fiind suspectați de comiterea un şir de spargeri, inclusiv un furt în proporţii deosebit de mari în satul Vorniceni, raionul Străşeni.

"În urma percheziţiilor efectuate de forțele de ordine au fost ridicate mai multe bunuri şi obiecte ce au servit la comiterea crimelor şi anume: telefoane mobile, haine şi încălţăminte, precum şi alte obiecte care prezintă interes pentru organul de urmărire penală pentru înaintarea învinuirilor", comunică IGP.

Un membru al grupului a fost arestat pentru 30 de zile, ceilați doi fiind cercetați în libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 până la 12 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

164
Tagurile:
spargeri, penitenciar, criminali, infractori, furt, Strășeni
Tematic
Furt în transportul public: polițiștii solicită ajutorul cetățenilor
Culmea inventivității: schemă de furt și șantaj organizată de trei indivizi
Moldoveni abili la spart case de lux din Moscova


Загрузка...