Carne

Cel care livra carne de bovină cantinei Academiei de Poliție, reținut

475
(reînnoit 18:14 11.02.2017)
Administratorul unei companii, care livra carne de bovină cantinei Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”, a fost reținut în flagrant. Iată ce a încercat să facă acesta

CHIȘINĂU, 11 feb — Sputnik. Administratorul unei companii a fost reținut de către ofițerii CNA. Bărbatul care a încercat să mituiască un ofițer SPIA, este cercetat penal pentru corupere activă.

”Ofițerul SPIA a sesizat CNA printr-un denunț în care declară că administratorul întreprinderii ce livra carne de bovină cantinei Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare", unde acesta efectua un control, i-ar fi oferit 8 000 de lei pentru a nu investiga faptul falsificării certificatului sanitar-veterinar”, scrie într-un comunicat al CNA. 

Potrivit CNA, bănuitul a fost prins în momentul transmiterii banilor. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA. Oamenii legii urmează să decidă aplicarea măsurii preventive.

Pe marginea acestui caz fost pornită o cauză penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare și o amendă de la 2 la 4 mii de unități convenționale.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

475
Tagurile:
corupere activă, Știri Moldova, reținut, mită, CNA, Sputnik
Tematic
Nimic din ce e omenesc nu-i este străin: polițist din Cahul reținut de CNA
Ofițerii CNA au mai încătușat o avocată
Prinși cu ocaua mică: polițiști din Orhei reținuți de CNA
скамейка

În Moldova vor fi impuse noi restricții: Când vor fi cunoscute detaliile

211
Ministerul Sănătății este îngrijorat de înrăutățirea situației epidemice legate de răspândirea noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Vineri va fi convocată o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică la care urmează să fie aprobate noi măsuri privind ocrotire sănătății. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al ministerului de resort.

Instituția precizează că, în contextul situației epidemice nefavorabile, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Tatiana Zatîc ”a convocat în ședință specialiștii epidemiologi ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru a discuta și înainta Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică măsuri restrictive menite să reducă cazurile de infecție cu COVID-19”.

”Mâine, urmează CNESP să se întrunească într-o ședință pentru a aproba noi măsuri de sănătate publică”, este precizt în comunicatul Ministerului.

O nouă pandemie devastatoare amenință omenirea: Încă un virus transmis de lilieci>>>

De menționat că în unele instituții de învățământ din Capitală părinții au fost anunțați deja că de vineri elevii vor fi trecuți iarăși la instruirea online din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

Amintim că joi au fost anunțate alte 1736 de cazuri confirmate de COVID-19. Este în creștere alarmantă și numărul cazurilor grave, dar și al deceselor

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
COVID-19, restricții, Ministerul Sănătăţii
Tematic
Restricții mai dure: Cum comentează specialiștii noile decizii


Загрузка...
Microfon în studioul Sputnik

Copiii, victime ale abuzului sexual online: Cazuri înregistrate în Moldova

63
(reînnoit 21:56 25.02.2021)
Tot mai mulți copii sunt abuzați în mediul online, arată datele statistice. Fenomenul a luat amploare în pandemie, perioadă în care minorii s-au aflat mai mult fără supravegherea părinților. Cum ajung copiii victime în mediul virtual și cum poate fi prevenit fenomenul?
Copiii, victime ale abuzului sexual online: Cazuri înregistrate în Moldova

În anul 2020, poliția a înregistrat 63 de cazuri de abuz și exploatare sexuală pe internet a copiilor și au fost inițiate 45 de cauze penale. Despre acest lucru a anunțat ofițerul principal de investigații în cadrul Direcției Investigații Infracțiuni Informatice, Rozalina Crudu.

"A fost un număr în creștere, cauzat de pandemie și de faptul că oamenii petreceau mai mult timp în mediul online. În comparație cu anii precedenți, au predominat cazurile de pornografie infantilă", a subliniat ofițerul.

Rozalina Crudu susține că adesea abuzatorii stabilesc contact cu copiii minori prin rețelele de socializare, ascunzându-și identitatea. Aceștia încearcă să obțină încrederea minorilor, solicită poze și video cu caracter intim, iar ulterior ajung să amenințe minorii cu aceste materiale.

"Recomandăm copiilor să nu intre în contact cu persoane necunoscute, să verifice informația profilului dacă este fals sau nu, să nu discute pe teme personale în mediul online, să nu acceseze link-uri primite online, să nu accepte propunerile și cadourile atractive, să nu accepte să se întâlnească cu persoane necunoscute, iar în cazul în care a fost amenințați - să apeleze la un adult", a subliniat interlocutoarea.

În acest sens, Rozalina Crudu a remarcat rolul părinților și grija pe care trebuie să o manifeste față de copii. Adulții trebuie să fie prieteni cu copiii săi și să comunice zi de zi pe diverse subiecte. Astfel, orice situație neplăcută ar putea fi prevenită, susține interlocutoarea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
copii, online, abuz
Tematic
Minori certați cu legea: Iată ce ilegalități grave au comis - Video


Загрузка...