Flori

Afacere "rău mirositoare" cu flori

66
(reînnoit 20:16 07.02.2017)
Angajații de la Vamă au depistat mii de trandafiri, crizanteme și gerbera care nu erau indicate în declarația vamală

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Vameșii au descoperit mai multe loturi de plante perene ornamentale de diferite specii nedeclarate, documentând un agent economic autohton pentru declarare neautentică a bunurilor importate. Florile au fost depistate în urma unui control efectuat de angajații postului vamal intern Bălți și inspectorii Echipelor Mobile la data de 3 februarie curent în depozitul aflat în proprietatea întreprinzătorului.

În cadrul verificărilor documentare, inclusiv a actului de cântărire, a fost constatată o divergență între greutatea indicată în actele de însoțire și cea stabilită de facto. Din acest motiv a fost luată decizia deplasării la locul de depozitare a bunurilor pentru efectuarea unui control fizic detaliat.

În urma inventarierii, angajații vamali au depistat 3 860 bucăți de trandafiri, 600 de crizanteme și 390 de fire de gerbera care nu erau indicate în declarația vamală, urmărindu-se astfel eschivarea de la achitarea integrală a drepturilor de import.

Angajații postului vamal intern Bălți au prevenit și o tentativă de plasare pe piață a bunurilor de uz personal folosite, care fac parte din categoria mărfurilor interzise pentru importare. Acestea erau disimulate printre alte loturi de mărfuri de tip second-hand aduse din Germania de către un agent economic autohton.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

66
Tagurile:
acte de însoțire, uz personal, bunuri importate, declarare, plante perene, post vamal, flori, agent economic, Bălţi
Tematic
Zece vameși învinuiți de acte de corupție riscă 15 ani de pușcărie
Caviar și bijuterii de contrabandă, reținute de vameșii de la Rezina
O nouă metodă de contrabandă. Vameșii au rămas cu gura căscată


Загрузка...