Cătușe

A ajuns după gratii pentru justificarea publică a terorismului

265
(reînnoit 11:03 09.01.2017)
Serviciul de Informații și Securitate împreună cu Procuratura Capitalei au arestat un bărbat suspectat de instigarea în scop terorist şi justificarea publică a terorismului.

CHIȘINĂU, 9 ian — Sputnik. Un bărbat de 34 de ani din Capitală a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de ziele de Procuratura municipiului Chişinău, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate. Acesta este suspectat de instigarea în scop terorist şi justificarea publică a terorismului.

Atac terorist la Ierusalim
© REUTERS / Ronen Zvulun TEMPLATE OUT

Oamenilor legii au stabilit că, în perioada 2015 — 2016, învinuitul a postat pe profilul său de pe o reţea de socializare imagini foto şi video cu arme şi muniţii, însoţite de simbolurile unei organizaţii teroriste din Siria. De asemenea, au fost plasate mai multe postări cu caracter de propagandă, justificare şi instigare la acţiuni cu caracter terorist, imagini cu soldaţi înarmaţi, afişând simbolurile şi gesturile acestei organizaţii, imagini cu liderii ideologici şi politici, materiale video în care sunt prezentate discursuri cu îndemnuri de acţiuni concrete, direcţionate spre susţinerea acţiunilor desfăşurate de către organizaţia teroristă indicată.

În urma desfășurării percheziţiilor la domiciliul învinuitului, au fost ridicate informaţii şi suporturi electronice care confirmă comiterea infracţiunii ce îi este incriminată. Învinuitul şi-a recunoscut vinovăţia.

Bărbat reţinut pentru justificarea publică a terorismului
Bărbat reţinut pentru justificarea publică a terorismului

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

265
Tagurile:
publică, Justificare, terorism, SIS, arest
Tematic
Acțiune de amploare a Procuraturii, SIS și Serviciului Vamal
Directorul SIS a solicitat revizuirea politicilor de resurse umane


Загрузка...