Piața Centrală

Ce trebuie știi ca nu devii victima hoților de buzunare

224
(reînnoit 13:54 04.01.2017)
Polițiștii au deconspirat felul în care acționează hoții de buzunare la piețele comerciale din municipiul Chișinău și solicită ajutorul cetățenilor pentru identificarea făptașilor.

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Oamenii legii au publicat mai multe secvențe video luate de camerele de supraveghere instalate în Piața Centrală din Chișinău, din care poate fi observat felul în care acționează hoții de buzunare în piețele comerciale.

Oamenii legii au ridicat şi examinat mai multe secvenţe video, după ce trei femei au anunțat că le-au fost furate portmoneele.

Astfel, în urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că o femeie în vârstă de 38 ani a devenit victima unei doamne necunoscute. Aceasta i-a furat din geantă 48 de mii de ruble ruseşti.

Totodată, poliţiştii au observat că aceasta era ajutată de încă doi indivizi, care i-ar fi asigurat protecţia în momentul comiterii furtului.

De asemenea, alte două femei au acționat concertat și au sustras portmoneul cu 500 de lei din geanta unei tinere în vârstă de 29 ani, în timp ce aceasta făcea cumpărături. Astfel, una dintre ele îmbrâncește victima, iar a doua bagă mâna în geanta deschisă.

O altă victimă în vârstă de 30 ani a devenit o femeie care se deplasa pe str. M. Varlaam din preajma Pieţei Centrale. O necunoscută i-a sustras din geantă portmoneul cu bani în sumă de 100 lei şi bijuterii din argint. Acţiunile făptaşei au fost surprinse de camerele de supraveghere. După ce a scos portmoneul din geantă, aceasta şi-a schimbat direcţia de deplasare.

Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a-i identifica pe făptași. Cei care i-au recunoscut pe infractori sunt rugață să sune la numerele de telefon 0791 92 564 / 0691 50 993.

Totodată, oamenii legii îi atenționează pe cetăţeni să respecte următoarele recomandări:

Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele de la spate.

În cazul în care transportul public este aglomerat şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă că nimeni nu vă bagă mâna în buzunare şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

Geanta atârnată neglijent pe umăr este o oportunitate pentru hoţul de buzunare.

Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

 

Rețineți, în cele mai dese cazuri, hoţii de buzunare sunt îmbrăcaţi elegant şi pot fi de orice vârstă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

224
Tagurile:
metode, Poliția, camere de supraveghere, hoți, Piața Centrală, piață, Poliția Capitalei
Tematic
Cel mai inventiv hoț din Capitală a fost reținut
Hoț cu ghinion la furat
Imigranți la Moscova

Ambasada Moldovei la Moscova, despre legalizarea șederii pe teritoriul Rusiei

51
(reînnoit 14:14 23.04.2021)
Reprezentanța diplomatică a Moldovei la Moscova s-a adresat cetățenilor moldoveni cu îndemnul de a-și legaliza aflarea lor în Rusia în conformitate cu legislația locală.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Ambasada Moldovei în Rusia le recomandă insistent cetățenilor moldoveni să-și legalizeze șederea în Federația Rusă în conformitate cu legislația țării. Misiunea diplomatică a comunicat acest lucru pe pagina sa de Facebook.

”După 15 iunie 2021, persoanele care se află ilegal pe teritoriul Rusiei, sunt pasibile de sancțiuni sub formă de îndepărtare de pe teritoriul FR, precum și aplicarea interdicțiilor de intrare, inclusiv pe termen de lungă durată”, a explicat Ambasada.

Misiunea diplomatică a amintit de asemenea că persoanele care se află ilegal pe teritoriul Federației Ruse, contrar prevederilor legislației migraționale, dispun de dreptul de a-și legaliza statutul de ședere, fără aplicarea sancțiunilor prevăzute în acest caz, până la 15 iunie curent.

MAI rus: Imigranții ilegali din Moldova vor trebui să părăsească țara până pe 15 iunie>>>

Ei au acest drept în conformitate cu Decretul Președintelui Federației Ruse Nr.274 din 18 aprilie 2020 „Cu privire la măsurile temporare de reglementare a statutului juridic al cetățenilor străini și apatrizilor din Federația Rusă în legătură cu amenințarea extinderii în continuare a noii infecții cu coronavirus (COVID -19)”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

51
Tagurile:
Imigranţi, ședere, legalizare, Moscova, Ambasada
Tematic
Trebuie oare să se pregătească moldovenii pentru "autoexpulzarea" din Rusia


Загрузка...
judecată

Un avocat stagiar, pe banca acuzaților: Este învinuit de contrabandă cu droguri

40
(reînnoit 12:33 23.04.2021)
Un avocat stagiar și complicele acestuia riscă ani grei de pușcărie pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik Un avocat stagiar și complicele acestuia vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura municipiului Chișinău anunță că dosarul în care sunt vizați cei doi a fost finalizat și trimis în judecată. 

Aceștia acționau în baza unui plan criminal prestabilit, care le permitea să-și camufleze acțiunile astfel încât să-i ducă pe oamenii legii în eroare. În lunile martie – decembrie 2020, fiind responsabil de procurarea online a drogurilor din Olanda, avocatul stagiar a indicat în comandă date neveridice despre identitatea destinatarului.

Ulterior, fiind informat de complice despre sosirea mărfii, acesta s-a prezentat la poștă pentru a ridica coletul, în baza unui mandat fictiv de avocat stagiar, înregistrat pe numele unei persoane inexistente. Individul a fost reținut în flagrant delict, iar în interiorul coletului a fost depistată o cantitate de 6,05 grame de substanță psihotropă. 

Cei doi sunt bănuiți de "circulația ilegală a drogurilor fără scop de înstrăinare", "tentativă de contrabandă cu droguri" și "confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false".

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 18 ani de închisoare.

Conducerea Uniunii Avocaților a fost sesizată de procuratura Capitalei în legătură cu încălcările admise în activitatea avocatului stagiar și a conducătorului acestuia în scopul intervenirii potrivit competențelor și neadmiterii pe viitor a unor astfel de abateri de la lege.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
droguri, Procuratură, Avocat stagiar
Tematic
Gaiciuc: În Moldova nu va izbucni un nou conflict


Загрузка...
Curtea Constituțională

Curtea Constituțională are un nou judecător: Cine este el

0
Deputații au votat numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Este vorba despre Boris Lupașco, care a fost ales pentru un termen de șase ani.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Deputații din Parlament au votat acum câteva clipe în urmă numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Candidatul propus este Boris Lupașco și după procedura de vot, el urmează să depună jurământul. 

Știrea se actualizează ....

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Parlament, judecător, Curtea Constituțională


Загрузка...