Minori

La Criuleni, o grupare de minori a băgat spaima în locuitorii orașului

429
Fostul deputat Iurie Muntean învinuiește Poliția din Criuleni de inacțiune. Aceasta după ce o rudă de a sa a ajuns victimă a violenței din partea unui grup de minori.

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. În timp ce apar noi detalii cu privire omorului minorei de 14 ani de la Strășeni, Sputnik Moldova a aflat despre noi cazuri de violență comise de adolescenți, care ar putea pune în pericol viața oamenilor, comunică ru.Sputnik.md.

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Munteanu, a scris pe o rețea de socializare despre un caz de violență legat de o rudă de-a sa din Criuleni. Aceasta a ajuns victimă a unei bande de tineri. El învinuiește polițiștii din Criuleni de faptul că nu au întreprins măsuri necesare pentru a-i pedepsi pe infractori.

”Imaginați-vă că prin Criuleni umblă o grupare de tineri, care au o vârstă destul de fragedă — aproximativ 15-16 ani. Dar, în pofida vârstei adolescentine, ei au devenit o adevărată spaimă pentru locuitorii din Criuleni. La poliție au fost depuse o mulțime de plângeri din partea persoanelor care au devenit victime ale acestei grupări. Însă Poliția nu a reacționat în niciun fel”, a scris Muntean pe pagina sa de Facebook.

Conform spuselor fostului deputat, în lunile mai și noiembrie ale acestui an, un grup de adolescenți au pătruns în casa unchiului său Petru Ceban, care este o persoană deja în vârstă. În primul caz, tinerii au distrus două automobile de marca ”Jiguli” și ”Moscvich”.

În cel de-al doilea caz, a fost agresat Serghei Șapovalov, un prieten al lui Petru Ceban. Aflându-se în vizită la prietenul său Petru Ceban, și auzind că cineva bate în ușă, acesta a mers să deschidă. În acel moment a fost lovit cu o lopată în față.

Potrivit lui Munteanu, victima s-a ales cu capul spart și cu o traumă gravă la ochi, fiind nevoit să suporte o intervenție chirurgicală complicată la Chișinău.

În ambele cazuri, victimele s-au adresat la Poliție, însă nu a urmat nici o reacție. Făptașii se află până la acest moment în libertate.

”În cazul lui Șapovalov, poliția chiar i-a adus pe aceștia la o întâlnire cu victima, recomandându-i să nu le strice viața tinerilor”, a scris Muntean.

Dar ce face Poliția?

Fiind solicitați de corespondentul Sputnik, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție din Criuleni a declarat că Poliția examinează cazul.

”În privința celor două cazuri au fost deschise dosare penale. Atât în privința automobilelor distruse, cât și în cazul în care o persoană a fost rănită. Există două dosare penale și Poliția le examinează. Bănuiții se află în libertate pentru că aceștia sunt minori. Poliția nu este indiferentă și examinează aceste cazuri”, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului raional de Poliție din Criuleni.

Solicitat de corespondentul Sputnik, Iurie Muntean a declarat că unchiul său, Petru Ceban, despre care am povestit mai sus, dar și vecinii lui, au avut de suferit de pe urma acestei grupări. Huliganii minori au pătruns de nenumărate ori în casele oamenilor, au spart geamurile, au făceau dezordine și au distrus diferite bunuri în curțile caselor.

”Rudele mele spun că atunci când aceste cazuri au ajuns să fie examinate la sectorul de poliție, au văzut că acești tineri comunicau pe un ton familiar cu polițiștii și chiar își dădeau mâna”, a subliniat Muntean.

Potrivit lui, mai mulți locuitori din Criuleni au scris plângeri la Poliție în privința acestor tineri, după ce au avut de suferit de pe urma acțiunilor acestora.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

429
Tagurile:
huligani, Strășeni, violență, minori, victime, IP Criuleni, Serghei Șapovalov, Iurie Muntean, Criuleni
Tematic
Reacția ministrului Jizdan în cazul omorului de la Strășeni
Omorul Cristinei Parhomenco: detalii șocante
Activitatea SAMU Botanica

Foto: Un tânăr a căzut în gol în timp ce se filma pe tik-tok

45
(reînnoit 16:16 15.01.2021)
Un tânăr de 18 ani a fost transportat la spital după ce a căzut în gol dintr-un centru comercial din Capitală, în timp ce se filma cu telefonul.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Caz tragic într-un centru comercial din Chișinău. Un tânăr a căzut de la înălțime. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Potrivit informațiilor, totul s-a întâmplat la ora 14:40 la mall-ul de pe strada Arborilor din Capitală. Tânărul de 22 ani a căzut de la șapte metri înălțime în timp ce se filma cu telefonul. 

„La fața locului imediat s-au deplasat angajații Inspectoratului de Poliție ai sectorului Centru, pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor”, a precizat Stati.

Tânărul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii care au efectuat cercetări la fața locului au stabilit ca el se afla în incinta centrului comercial împreună cu niște prieteni, care au comuncat că acesta a vrut să facă un filmuleț pentru tik-tok. Pe balustrada escalatorului tânărul și-a pierdut echilibrul și a căzut. Cazul este documentat în continuare de către angajații poliției.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

45
Tagurile:
a căzut de la geam, căzut în gol


Загрузка...
frontiera cu Ucraina

Liber la călătorii! Ucraina a exclus Moldova din zona roșie

39
(reînnoit 15:58 15.01.2021)
Țara vecină a actualizat lista țărilor clasificate în zonele roșie și verde. Potrivit hotărârii de astăzi, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără să mai fie nevoie să stea în carantină.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”. Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat vineri pe site-ul Ministerului Sănătății din țara vecină.

Украина обновила список стран с высоким эпидемиологическим риском – Молдова теперь в него не входит
Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”

Republica Moldova a scos Ucraina din lista țărilor din „zona roșie” încă acum două săptămâni. Astăzi lista a fost actualizată, iar țara vecină a rămas în „zona verde”. Acest lucru înseamnă că moldovenii pot de acum încolo să călătorească în țara vecină fără să stea în carantină 14 zile și apoi alte 14 la întoarcerea în țară. 

Totuși, cei care doresc să clătorească trebuie să știe că din 8 ianuarie în Ucraina este lockdown, fiind introduse restricții dure de carantină - localurile sunt închise și este interzis comerțul cu majoritatea produselor, cu excepția celor alimentare. Restricțiile vor fi valabile până pe 24 ianuarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
zona verde moldova, Moldova, Ucraina
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19


Загрузка...