Reținere

Vor răspunde astăzi, pentru crimele grave săvârșite acum zece ani

166
(reînnoit 14:53 30.11.2016)
La vremea respectivă, organele de drept au împiedicat desfășurarea investigațiilor, deși era vorba de crime excepțional de grave.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, de comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţie a reținut șase membri ai unui grup criminal organizat, pentru comiterea unei serii de crime excepţional de grave, acum zece ani.

Potrivit procurorilor, în anul 2008 membrii grupării criminale au comis mai multe crime grave. Astfel, ei au răpit trei locuitori ai satului Lucaşeuca, pe care i-au jefuit şi le-au provocat vătămări corporale grave. Aceştia mai sunt bănuiţi de asemenea că ar fi omorât, pe 12 iunie 2006, un locuitor al oraşului Orhei. Cadavrul acestuia nu a fost depistat nici până în prezent.

"De notat că, după comiterea crimelor, organele de drept au muşamalizat investigaţiile, pe un caz chiar fiind dispusă neînceperea urmăririi penale", notează procuratura.

Însă procurorul General interimar a anulat recent ordonanţele de neîncepere a urmăririi penale şi a dispus pornirea urmăririi penale pentru tragerea la răspundere tuturor celor vinovaţi.

Procurorii le-au înaintat celor şase membri ai grupării criminale învinuirea. În privinţa acestora au fost eliberate mandate de arestare pentru 30 de zile. Suspecții au vârstele cuprinse între 20 şi 40 de ani şi sunt locuitori ai raionului Orhei.

Procurorul General interimar a dispus de asemenea investigarea acţiunilor reprezentanţilor organelor de drept care au adoptat hotărîri contrare legii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

166
Tagurile:
grup criminal, reținuți, crime grave, omor, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Orhei
Tematic
Un cetățean al Moldovei suspectat de omor a fost extrădat în Rusia
Au fost identificaţi autorii omorului de lângă Casa Guvernului
Un judecător riscă puşcărie pentru eliberarea înainte de termen a unui criminal
Valută

Un om de afaceri a vrut scoată din țară peste 84 de mii de euro

198
(reînnoit 20:29 04.12.2020)
Directorul unei companii imobiliare a vrut să treacă frontiera de stat cu peste 84 de mii de euro. Procuratura anunță că omul de afaceri este acuzat de tentativă de contrabandă cu valută.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Potrivit procurorilor, acțiunile ilicite ale inculpatului au fost deconspirate în data de 11 noiembrie de către inspectorii vamali de la Leușeni, în momentul în care acesta încerca să scoată din țară, prin contrabandă, suma de 84 450 euro.

În cadrul audierilor, directorul companiei imobiliare a refuzat să facă declarații. Procuratura raionului Hâncești a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a omului de afaceri. Acum el va compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu valută, estimată la peste 1,7 milioane de lei.

În același timp, a fost pus sechestru pe banii depistați și a fost sesizată Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Inculpatul este cercetat în stare de libertate și are interdicția de a părăsi țara.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

198
Tagurile:
corupție, vamă corupţie, vamă
Tematic
Impresionant: Câți bani s-au adunat pentru Filarmonică
Fiscul: La Bugetul public au ajuns mai mulți bani decât în 2019


Загрузка...
Скорая помощь

Doi copii au ajuns de urgență la spital: Ce s-a întâmplat

77
În ultimele două zile doi copii au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu preparate medicamentoase. Specialiștii îndeamnă ca părinții să fie vigilenți și să nu lase substanțele periculoase la îndemâna micuților.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. De la începutul acestei săptămâni, 20 de persoane au solicitat ajutorul medicilor după ce s-au intoxicat. Datele Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) arată că în doar două zile, în intervalul 30 noiembrie - 1 decembrie, au fost înregistrate zece intoxicații cu medicamente, dintre care două cazuri în rândul copiilor. Pacienții aveau vârste cuprinse între 1 și 82 de ani. 

CNAMUP mai anunță că în data de 30 noiembrie o femeie de 72 de ani din raionul Briceni a suportat un șoc anafilactic în urma administrării unor medicamente. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienta a fost transportată la spital pentru tratamentul corespunzător.

În acest sens, specialiștii îndeamnă oamenii să nu administreze medicamente expirate, să consume preparatele doar la indicația medicului sau a farmacistului și să nu le lase la îndemâna copiilor. 

Datele CNAMUP mai arată că în ultimele 48 de ore peste 4 400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor de urgență. În instituțiile spitalicești din țară au fost transportați 1 549 pacienți pentru investigații și tratament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
urgență, spital, intoxicație, medicamente


Загрузка...
Vladimir Putin

Sondaj: Câți cetățeni ruși au încredere în Vladimir Putin

0
(reînnoit 22:03 04.12.2020)
Fundația ”Opinia Publică” (FOM) a publicat datele unui sondaj realizat recent, care arată gradul de încredere al cetățenilor ruși față de președintele Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Mai mult de jumătate dintre cetățenii ruși (60%) au încredere în președintele Vladimir Putin, potrivit unui sondaj realizat de Fundația ”Opinia Publică”.

Conform datelor sondajului, au spus că mai degrabă nu au încredere în el 30% dintre cei chestionați, alți 10% au considerat că este dificil să răspundă la întrebare.

Totodată, 63% dintre cetățeni consideră că Putin se descurcă mai degrabă bine în funcția pe care o ocupă. Punctul de vedere opus este împărțit de 24% dintre cei intervievați. Nu au putut să răspundă la întrebare 13%.

În perioada 27-29 noiembrie a fost realizat un sondaj telefonic în toată Rusia, în rândul a patru mii de respondenți cu vârsta de 18 ani și mai mult, prin metoda de eșantionare aleatorie a numerelor de telefon mobil și fix. Marja de eroarea nu depășește 1,9%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
sondaj, Putin
Tematic
Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia


Загрузка...