Celule individuale in sistemul de safeu bancar

La Chișinău a fost prădată o bancă: au dispărut bani, aur, diamante

5233
(reînnoit 13:42 21.10.2016)
Zeci de clienți ai unei bănci din Moldova au descoperit cu stupoare că banii și obiectele de valoare păstrate în celulele individuale din safeurile bancare au dispărut. Una dintre persoanele jefuite a făcut declarații în exclusivitate pentru Sputnik.

CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Doamna povestește că din safeul băncii în care păstra bani și obiecte prețioase a dispărut totul. Într-o situație similară s-au pomenit mai mulți clienți ai acestei bănci.

Sputnik nu va dezvălui, deocamdată, despre ce bancă este vorba băncii, pentru a nu prejudicia ancheta.

Bancomat, imagine simbol
© Sputnik / Владимир Трефилов

„Mi-au furat din celula individuală de la bancă bani și obiecte de valoare. Nu doar de la mine, dar și de la alții s-a furat. A fost poliția la fața locului, a ridicat amprentele papilare", povestește Emilia Petrovna G.

Femeia povestește că la 27 septembrie i s-a telefonat de la bancă și a fost rugată să-și ia din celula personală a safeului bancar tot ce avea pus la păstrare. Ea a obiectat că a plătit safeul până la 1 octombrie.

„Noi facem reparație și vrem ca toți să elibereze cât mai repede safeurile. Când am mers la bancă, am constatat că și safeul meu, ca și al altora, era gol", declară doamna.

Dânsa susține că unii cunoscuți ai săi au avut de suferit, dar despre numărul exact al oamenilor care au ajuns în această situație nu a putut afla nimic, deoarece factorii implicați în cercetarea cazului invocă taina anchetei.

„Mi-a dispărut o sumă foarte mare de bani. Zece mii de euro și douăzeci de mii de lei. În acordul cu banca se spune că banca nu poartă răspundere pentru safeuri. Însă un colonel care mi-a luat declarații mi-a spus că în afara banilor mei la această filială bancară au dispărut diamante și 30 de kilograme de aur", a declarat interlocutoarea.

Poliția a anunțat-o pe femeie că investigațiile continuă și că ar exista deja unele probe, însă nu pot să ofere detalii pentru a nu prejudicia ancheta.

Ea a mai precizat că în secțiunea unde erau amplasate safeurile individuale nu au fost instalate camere de supraveghere.

„Fac această declarație pentru presă în speranța că măcar așa voi reuși să iau legătura cu alte persoane care au suferit ca și mine", a mai declarat doamna.

Femeia caută o soluție. Ar dori să apeleze la un avocat, însă nu știe deocamdată care ar fi cea mai sigură cale.

Surse din cadrul poliției au confirmat pentru Sputnik faptul că a fost pornit un dosar penal de investigare a unui astfel de caz. Dosarul se află în gestiunea Procuraturii Rîșcani din capitală.

Sputnik Moldova va continua să investigheze acest caz și va reveni cu noi detalii.

5233
Tagurile:
Briliante, Safeu bancar, Celule individuale, Bancă, Furt, Bani, Aur
Tematic
Fost procuror: SIS ar fi putut preveni frauda bancară dacă...
Accident, zăpadă, iarnă

Foto Nici nu a început bine iarna, iată ce se întâmplă pe drumuri

3
(reînnoit 13:07 01.12.2020)
Prima zi de iarnă i-a prins pe unii șoferi nepregătiți de noile condiții meteo în care sunt obligați să s deplaseze. Din cauza zăpezii, unele mașini au derapat de pe acostament chiar la primele ore ale acestei dimineți.

 

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Poliția de Frontieră în avertizează pe șoferii care merg în străinătate ca, înainte de a porni la drum, să se informeze despre starea vremii atât din țară, cât și din statul în care au planificat sejurul.

La fel, să se verifice și să se echipeze în conformitate cu condițiile meteo mijlocul de transport, dar și să țină cont de îndrumările și avertizările altor instituții de resort.

Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI anunță într-un comunicat de presă că astăzi, la ora 06:40, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST aflați în misiuni de serviciu au dat o mână de ajutor unor persoane, mașina cărora a derapat și s-a blocat pe marginea șoselei R-31.

În același timp, oamenii legi irecomandă:

Deplasarea în traficul rutier cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor;

Echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor;

Păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.

3
Tagurile:
accidente, polei, zăpadă, iarnă


Загрузка...
În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă

Geruri năprasnice ne așteaptă în a doua zi de iarnă

340
(reînnoit 13:33 01.12.2020)
Iarna își intră în drepturi chiar din primele zile ale lui decembrie. Pentru mâine sunt prognozate minime de până la -7 grade Celsius. Totuși, precipitații puternice nu se așteaptă în următoarele zile. 

Satul Listvianka pe malul lacului Baikal din regiunea Irkutsk
© Sputnik / Kirill Shipitsin
CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru miercuri, 2 decembrie, temperaturi de până la -7 grade noaptea, iar ziua până la +5. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab. Cerul va fi predominat noros, iar noaptea ar putea să cadă câțiva fulgi. Izolat pe drumuri se va forma ghețuș. 

Noaptea, temperatura minimă a aerului va oscila între -2..-7°C. În raioanele de nord se așteaptă între -4..-7°C. În raioanele centrale se vor înregistra -3..-6°C, iar în cele de sud vor fi -2..-5°C. În Capitală se așteaptă pe timp de noapte -2..-4°C.

Iar pe timp de zi temperatura aerului ziua va oscila între 0..+5°С. În raioanele de nord se așteaptă 0..+3°С, în raioanele centrale +1..+4°С, la sud vor fi +2..+5°С, iar în Capitală +2..+4°С.

În data de 3 decembrie se prognozează aceleași temperaturi, iar precipitații nu se așteaptă. Totuși, joi vremea se încălzește treptat. Astfel, în weekend se anunță maxime de +12 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

340
Tagurile:
SHS, prognoză, meteo


Загрузка...