Ambuteiaje în Chișinău

Ambuteiajele matinale devin cartea de vizită a Chișinăului

85
Mii de chișinăuieni sunt nevoiți să întârzie la serviciu așteptând în ambuteiaje kilometrice, iar autoritățile municipale încă nu s-au gândit cum să adapteze capitala la numărului crescând de automobile.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Dimineața de marți, 6 septembrie, probabil, că nu s-ar fi deosebi cu nimic de o oarecare alta dacă… nu ar fi existat ambuteiajele extenuante din a căror cauză mii de chișinăuieni au întârziat la serviciu.

Dacă la sfârșitul lui august șoferii erau nevoiţi să piardă ore în şir pe străzile din oraș (ceea ce pentru Chișinău este inimaginabil), situaţia părea explicabilă, fiind cauzată de repetițiile pentru paradă. Locuitorii capitalei aveau o atitudine oarecum înţelegătoare față de ambuteiaje: era vorba totuşi de sărbătorirea a 25 de ani de independență a Moldovei!

Ambuteiaj pe bulevardul Ştefan cel Mare
© Sputnik / Мирослав Ротарь

În prima zi de școală, când în instituţiile de învăţământ aveau loc careurile solemne dedicate zilei de 1 septembrie, pe străzile din Chișinău era iarăşi haos. Și atunci locuitorii capitalei au dat dovadă de înţelegere: copiii au mers la școală, părinții i-au dus cu mașina…. Dar a venit 6 septembrie, iar ambuteiajele în oraş au rămas aceleaşi.

Evident, trebuie să luăm în considerare faptul că Chișinăul, pur și simplu, nu este adaptat la un număr atât de mare de mijloace de transport.

Pe de altă parte, nici autoritățile municipale nu s-au gândit cum să adapteze capitala la realităţile în permanentă schimbare.

Iar acest lucru îi irită cel mai mult pe orășeni. Diriguitori există, însă deciziile judicioase din partea acestora lipsesc. Iată de ce, în scurt timp ambuteiajele din oraș ar putea deveni o carte de vizită a capitalei.

Putem lupta cu ambuteiajele?

Dumneavoastră cum considerați?

Ambuteiaj
© Sputnik / Daria Zimbelskaia
Ambuteiaj

85
Tagurile:
carte de vizită, străzi, soluții, administrație, ambuteiaje, Chișinău
Tematic
Alte trei străzi din Chişinău vor fi închise până la 30 septembrie
Crater de 6 metri cu o adâncime de 2,5 metri pe o stradă din centrul Chişinăului
Repetiţiile din PMAN dau peste cap circulaţia rutieră din capitală


Загрузка...