Absolvenți

Tinerii absolvenți își pot alege ”o meserie pentru viață”

82
Ministerul Educației a lansat campania de admitere în învățământul profesional-tehnic, sesiunea 2016-2017, cu genericul „Învață o meserie pentru viață”.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik.  Admiterea în învățământul profesional-tehnic se va desfășura în două etape. În perioada 18 iulie – 12 august va avea loc prima etapă de admitere în școlile profesionale, iar concursul repetat pentru locurile neacoperite va fi între 16 — 25 august.  Pentru colegiile și centrele de excelență etapa întâia va avea loc din 18 iulie până la 5 august, iar concursul repetat, între 9 – 12 august.

La concursul de admitere sunt invitați să participe absolvenții de gimnaziu, de liceu, absolvenții școlii  medii generale și absolvenții care dețin un certificate de studii liceale sau echivalent. Pentru anul de studii 2016-2017 se oferă 9616 locuri în colegii și centre de excelență la 89 de specialități. Și 9600 de locuri în școlile profesionale la Școlile de meserii.

”Anul acesta am decis să lansăm campania de admitere într-un mod deosebit, chiar împreună cu elevii, pentru a fi mai convingători în demersul nostru de a face învățământul profesional tehnic mai atractiv, să convingem elevii să aleagă acest domeniu al educației”, a menționat ministrul Educației.

82
Tagurile:
Profesie pentru viață, Învățământ profesional-tehnic, Admiterea 2016, Școli profesionale
Tematic
În învăţământul profesional tehnic va fi aplicat un nou mecanism de finanţare


Загрузка...