Lac, înot

Alți partu cetățeni au murit înecați în lacurile din Moldova

77
(reînnoit 10:45 27.06.2016)
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a lansat în toată țara Campania de prevenire a înecurilor, care are drept scop prevenirea tragediilor la scăldat, însă în pofida avertizărilor oamenii continuă să încalce regulile de comportament pe apă.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Conform informațiilor operative ale Serviciului Situații Excepționale al MAI, în ultimele 24 de ore patru persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Primul caz de înec a avut loc în dimineața zilei de ieri, în lacul din parcul „La Izvor” a municipiului Chișinău. În acest lac angajații stației de salvare au recuperat cadavrul unui bărbat cu vârsta aproximativă de 60 de ani, identitatea căruia urma să fie stabilită.

Un alt caz care a avut loc în capitală, în bazinul acvatic „Valea Morilor”  s-a produs tot ieri la ora 16:28 minute. De această dată s-a înecat un bărbat în vârstă de 35 de ani. Corpul acestuia a fost recuperat de salvatorii stației de salvare.

Alte două persoane, cu vârstele de 25 și 37 de ani și-au pierdut viața la scăldat, după ce au intrat în lacurile din satele Gălești, raionul Strășeni și Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești. Ambele cadavre au fost scoase la mal.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a lansat în toată țara Campania de prevenire a înecurilor, care are drept scop prevenirea tragediilor la scăldat, însă în pofida avertizărilor oamenii continuă să încalce regulile de comportament pe apă. De la începutul anului au murit înecați 42 de oameni, inclusiv 8 minori.

77
Tagurile:
Scăldat, Înec, Lacuri, SPCSE, Avertisment, Reguli
Tematic
Pericol de înec! Mare atenție unde și cum vă scăldați
Parlament

Ultima oră: Ședința Parlamentului s-a încheiat

0
Ședința Parlamentului s-a încheiat astăzi. La final, vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea, și-a cerut scuze de la cetățeni pentru comportamentul de astăzi al deputaților în Parlament.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. După o zi în care deputații au anunțat mai multe pauze pentru ședința Parlamentului, la ora 17:40 ei au revenit în sală. Nu toți însă. Cei de la PAS, PPDA și PD au părăsit ședința, nemulțumiți de proiectele votate astăzi de majoritatea parlamentară.

Este vorba despre inițiativele care vizează politica bugetar-fiscală și transferul Serviciului de Informații și Securitate de sub controlul președintelui țării în subordinea Parlamentului. Acum câteva clipe, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, cel care a condus ședința Parlamentului și-a cerut scuze de la cetățeni pentru situația din Parlament și a declarat ședința închisă.

”Ne cerem scuze de la cetățeni pentru comportamentul deputaților de azi. Am votat trei proiecte importante în prima lectură, iar dacă cineva nu este de acord cu asta pot depune moțiune împotriva Guvernului. Dați jos Guvernul și venit cu alte proiecte de buget. Ceea ce a fost în plen azi a fost departe de lege”, a declarat Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului. 

De precizat că un haos total a fost astăzi în sala de ședințe a Parlamentului. Mai mulți deputați s-au îmbrâncit în prezidiul legislativului. Deputații fracțiunilor PAS și PPDA au blocat tribuna, apoi au deconectat microfonul vicepreședintelui Vlad Batrîncea, care supunea votului mai multe proiecte de lege cu privire la bugetul de stat. Mai mult, socialiștii și deputații Platformei parlamentare Pentru Moldova au început să voteze legile bugetului în prima lectură. Aceștia au trecut la procedura de vot fără ca proiectele să fie prezentate de ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța, prezent la ședința de astăzi.

Totodată, mai mulți cetățeni au ieșit astăzi în stradă la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu, pentru a protesta împotriva proiectului de lege înaintat de fracțiunea socialiștilor, care prevede trecerea SIS din subordinea Președinție către Parlament. Protestul a început la ora 10:00.

Majoritatea protestatarilor purtau măști, dar nu a fost respectată distanța socială. Mai mult, la manifestație s-au adunat peste 1 000 de oameni, fapt interzis la momentul actual de Comisia Națională pentru Sănătate Publică, care a decretat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării până la 15 ianuarie 2021. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Parlament, declarații, deputați
Tematic
Video: Mai mulți deputați s-au îmbrâncit în Parlament
Statutul limbii ruse – proiect de lege depus în Parlament


Загрузка...
Plantație de cannabis

Video: Cultivau și vindeau marijuană - Ce cantități de droguri a depistat poliția

4
Cultivau și comercializau marijuană, iar acum riscă ani grei de pușcărie. Un grup infracțional a fost deconspirat de oamenii legii. În septembrie au fost reținuți trei membri ai grupării, iar acum ofițerii au mai reținut un suspect.

CHIȘINĂU 3 dec - Sputnik. O grupare specializată în cultivarea plantelor psihotrope în laborator a fost deconspirată de ofițeri. Poliția anunță că a reținut al patrulea membru al grupării, după ce în septembrie a reținut alți trei.

Potrivit unui comunicat de presă, ultimii sunt plasați în arest în Penitenciarul nr.13 din Capitală. În urma perchezițiilor efectuate atunci, ofițerii au depistat la domiciliile suspecților peste șapte kilograme de marijuană, în valoare de peste un milion de lei. 

Oamenii legii au depistat că unul din membrii grupării care a fost reținut, aflându-se în penitenciar și fiind ajutat de complici aflați în libertate, își continua activitatea infracțională. Învinuitul deținea în celulă un telefon mobil prin care coordona membrii grupării. Complicii acestuia cultivau plante psihotrope, ulterior culegeau mugurii copți pe care îi depozitau în diferite ascunzișuri improvizate și așteptau indicații de la liderul grupării. Acesta căuta cumpărători și încasa banii pentru droguri prin intermediul unui complice. Banii obținuți din vânzarea narcoticelor urmau să fie folosiți pentru serviciile unui avocat, pentru eliberarea liderului grupării. 

În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii, a fost reținut al patrulea membru al acestei grupări. Suspectul are 24 de ani și este originar din comuna Băcioi, municipiul Chișinău. În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat un pistol fără acte și permis de deținere, precum și bani în sumă de peste 11 mii de lei, obținuți în urma comercializării drogurilor.

Totodată, în satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni, ofițerii au depistat câteva căldări îngropate, în care se aflau șase pungi cu muguri de marijuană. Masa totală este de aproape nouă kilograme, iar valoarea acesteia depășește un milion de lei. 

Oamenii legii au publicat un video cu perchezițiile efectuate. În filmuleț se vede cum ofițerii dezgroapă căldările cu drogurile descoperite. 

Dacă membrii grupării vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
penitenciar, Poliție, vânzare de droguri, droguri


Загрузка...