UNIC

Arestări în dosarul UNIC. Oameni de afaceri învinuiţi de escrocherie

217
(reînnoit 14:54 04.06.2016)
Trei oameni de afaceri au fost plasaţi în arest preventiv pentru 25 de zile, fiind învinuiţi că şi-ar fi însuşit ilicit o suprafaţă de 287 de metri pătraţi din incinta Magazinul UNIC.

CHIŞINĂU, 4 iun — Sputnik. Judecătoria Buiucani a emis vineri mandate de arestare pe numele celor trei oameni de afaceri, reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), în dosarul magazinului UNIC.

CNA informează că aceştia sunt învinuiţi de escrocherie, exprimată prin dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune şi abuz de încredere, fapt ce a cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice.

"Toţi trei vor rămâne în custodia CNA pentru 25 de zile", precizează sursa.

Potrivit datelor preliminare ale urmăririi penale, învinuiţii ar fi obţinut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 287 de metri pătraţi din incinta Magazinul Universal Central UNIC, în baza unei încheieri de judecată false.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 190 al.5 Cod penal — „escrocherie".

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

217
Tagurile:
UNIC, magazin, escrocherie, arest, Chişinău
Tematic
Moldoveancă, arestată la Moscova pentru escrocherie


Загрузка...