Piața Centrală

Opinie: produsele din lapte și carne devin periculoase pentru sănătate

126
(reînnoit 21:28 18.04.2016)
Timpul cald condiţionează riscul sporit de apariție a intoxicațiilor alimentare, cauzat de produsele care sunt vândute în puncte neautorizate de comerț.

CHIȘINĂU,18 apr — Sputnik. Produsele din lapte și carne pot deveni periculoase pentru sănătatea oamenilor din cauza căldurii care s-a instalat în aprilie, a declarat luni la o conferință de presă Gheorghe Gaberi, conducătorul Agenției Naționale pentru Securitatea Alimentelor.

El a atenționat asupra faptului că condițiile sanitare inadecvate și comerțul stradal favorizează răspândirea bolilor infecțioase.

"Produsele se vând peste tot. Mai ales dacă vorbim despre produsele din lapte și cele din carne. Acum s-a instalat o vreme de vară, de aceea este evident că a crescut riscul de intoxicare a cetățenilor cu produse alterate", a spus Gaberi.

În context, funcționarul i-a sfătuit pe cetățeni să cumpere produse numai din punctele autorizate și la piețele agroalimentare, unde Agenția Națională pentru Securitatea Alimentelor are inspectori speciali care efectuează controale și certifică marfa.

"Vânzătorul, la rugămintea cumpărătorului, este obligat să-i prezinte acestuia certificatul de calitate a mărfii", a spus Gaberi.

Această chestiune este foarte actuală în ajunul sărbătorilor pascale, când mulți oameni merg la Piața Centrală pentru a cumpăra anume produse din lapte și carne.

"Conform legislației în vigoare, anume producătorul se face responsabil pentru calitatea și securitatea mărfii", afirmă Gaberi.

Anual, organele de drept și Agenția pentru Securitatea Alimentelor efectuează raiduri pentru a evita eventuala vânzare a produselor în puncte neautorizate. Totuși, până în prezent această problemă nu a fost rezolvată definitiv.

126
Tagurile:
periculoase, carne, alimente, lapte, sănătate, ANSA
Tematic
Producătorii moldoveni de lactate, alarmați de invazia produselor ucrainene
Ministru: produsele de import omoară producătorii români şi otrăvesc populaţia
Accident, zăpadă, iarnă

Foto Nici nu a început bine iarna, iată ce se întâmplă pe drumuri

71
(reînnoit 13:52 01.12.2020)
Prima zi de iarnă i-a prins pe unii șoferi nepregătiți de noile condiții meteo în care sunt obligați să se deplaseze. Din cauza zăpezii, unele mașini au derapat de pe acostament chiar la primele ore ale acestei dimineți.

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Poliția de Frontieră în avertizează pe șoferii care merg în străinătate ca, înainte de a porni la drum, să se informeze despre starea vremii atât din țară, cât și din statul în care au planificat sejurul.

La fel, să se verifice și să se echipeze în conformitate cu condițiile meteo mijlocul de transport, dar și să țină cont de îndrumările și avertizările altor instituții de resort.

Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI anunță într-un comunicat de presă că astăzi, la ora 06:40, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST aflați în misiuni de serviciu au dat o mână de ajutor unor persoane, mașina cărora a derapat și s-a blocat pe marginea șoselei R-31.

În același timp, oamenii legi irecomandă:

Deplasarea în traficul rutier cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor;

Echiparea maşinilor cu pneuri corespunzătoare şi folosirea preponderentă a frânei de motor;

Păstrarea distanţei suficiente între vehicule, pentru a putea opri maşina în siguranţă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
accidente, polei, zăpadă, iarnă


Загрузка...
În nordul republicii a nins în prima zi de iarnă

Geruri năprasnice ne așteaptă în a doua zi de iarnă

520
(reînnoit 13:33 01.12.2020)
Iarna își intră în drepturi chiar din primele zile ale lui decembrie. Pentru mâine sunt prognozate minime de până la -7 grade Celsius. Totuși, precipitații puternice nu se așteaptă în următoarele zile. 

Satul Listvianka pe malul lacului Baikal din regiunea Irkutsk
© Sputnik / Kirill Shipitsin
CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru miercuri, 2 decembrie, temperaturi de până la -7 grade noaptea, iar ziua până la +5. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Vântul va sufla slab. Cerul va fi predominat noros, iar noaptea ar putea să cadă câțiva fulgi. Izolat pe drumuri se va forma ghețuș. 

Noaptea, temperatura minimă a aerului va oscila între -2..-7°C. În raioanele de nord se așteaptă între -4..-7°C. În raioanele centrale se vor înregistra -3..-6°C, iar în cele de sud vor fi -2..-5°C. În Capitală se așteaptă pe timp de noapte -2..-4°C.

Iar pe timp de zi temperatura aerului ziua va oscila între 0..+5°С. În raioanele de nord se așteaptă 0..+3°С, în raioanele centrale +1..+4°С, la sud vor fi +2..+5°С, iar în Capitală +2..+4°С.

În data de 3 decembrie se prognozează aceleași temperaturi, iar precipitații nu se așteaptă. Totuși, joi vremea se încălzește treptat. Astfel, în weekend se anunță maxime de +12 grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

520
Tagurile:
SHS, prognoză, meteo


Загрузка...

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Ala Darovannaia

0
(reînnoit 12:29 01.12.2020)
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul Ala Darovannaia. Parlamentul a examinat mai multe proiecte sociale. Deputații urmează să discute și proiectul Bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Parlamentul a adoptat recent mai multe initiative legislative cu caracter social. Deputații urmează să examineze și pachetul de legi privind bugetele pentru anul viitor. Care vor fi politicile statului în ceea ce privește protecția socială a cetățenilor. La telefon discutăm cu deputatul Liviu Vovc.

0


Загрузка...