Стритрейсеры на ночных рейдах по поиску банды ГТА, raiduri, poliţie, infractor, reţinere

Huligani lăsaţi în libertate şi procurorii supăraţi pe judecători

85
(reînnoit 15:26 04.02.2016)
Procurorii din Criuleni consideră că Judecătoria acestui raion a adoptat o hotărâre ilegală, stabilindu-le pedepse non-privative de libertate la doi tineri care ar fi comis mai multe infracţiuni, inclusiv fapte de huliganism cu utilizarea armei.

CHIŞINĂU, 4 feb – Sputnik. Procurorii solicită pedepse mai aspre pentru doi locuitori ai oraşului Criuleni, învinuiţi de comiterea a patru infracţiuni, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

„Potrivit probelor acumulate de Procuratura raionului Criuleni, în august 2013, aflându-se în incinta unui bar din raion şi fiind în stare de ebrietate, aceştia au luat la pumni un tânăr, care s-a ales cu vătămări corporale”, notează serviciul de presă al Procuraturii.

Sursa mai menţionează că agresorii au efectuat apoi câteva împuşcături dintr-o armă de foc, după care au deteriorat un automobil parcat în apropiere, cauzând proprietarului maşinii o daună materială de aproximativ 36 de mii de lei. Infractorii au continuat să ameninţe cu o armă de foc alţi trei tineri.

În urma percheziţiilor efectuate la unul dintre inculpaţi, a fost depistat un automat de model AKMC-МФ 1 şi un pistol de model  RUGER P-95 DC, încărcate cu cartuşe şi muniţii păstrate fără autorizaţie corespunzătoare, mai informează Procuratura.

Sursa subliniază că unul dintre inculpaţi, învinuit de huliganism, ameninţare cu omorul, păstrarea neglijentă a armelor şi păstrarea ilegală a muniţiilor a fost condamnat recent la 5 ani închisoare, iar complicele său la 3 ani închisoare.

Însă instanţa de judecată a dispus în privinţa ambilor inculpaţi suspendarea condiţionată a executării pedepselor cu stabilirea unor termene de probă.

„Procurorii consideră sentinţa ilegală, solicitând Curţii de Apel Chişinău condamnarea acestora la 8 şi, respectiv, 5 ani închisoare cu executare”, anunţă sursa citată.

85
Tagurile:
Huliganism, Ilegal, Condiţionat, Pedeapsă, Judecători, Arme, Procurori, Criuleni
Tematic
Polițist condamnat la cinci ani de închisoare, din a treia încercare
Judecătoria Chișinău sediu Buiucani

Alertele cu bombă de la Judecătoria Chișinău - false: Cât ne-a costat intervenția

13
(reînnoit 16:57 21.06.2021)
Poliția Capitalei vine cu noi informații despre alertele cu bombă de la sediile Centru și Buiucani ale Judecătoriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Alertele cu bombă de la sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău s-au dovedit a fi false. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati. Potrivit acesteia, în urma verificării clădirilor și zonelor din preajmă de către specialiștii din cadrul seviciului „Bombteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Natalia Stati a mai spus că în acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Conform legislației, individul care a alertat poliția și a anunțat că la Judecătoria Chișinău, sediile Buiucani și Centru, s-ar afla bombă, riscă o amendă care poate varia între 27 500 și 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, precum și închisoare de până la 2 ani. 

Amintim că astăzi un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău se află explozibil. 

La fața locului au intervenit imediat toate serviciile specializate. Zona a fost încercuită, iar toți oamenii care se aflau în interiorul clădirilor au fost evacuați. 

Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul. Fiecare alertă falsă cu bombă prejudiciază statul cu cel puțin 15 mii de lei. În funcție de complexitatea acțiunilor de verificare, suma ar putea crește la mai multe zeci de mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Stare de alertă, alertă cubombă, alertă falsă, alertă


Загрузка...

Italia: Râuri de lavă Etna continuă erupă

26
(reînnoit 16:36 21.06.2021)
Cea mai recentă erupție a Muntelui Etna din Sicilia a fost filmată duminică, activitatea vulcanică continuă.

Vulcanul este surprins în timp ce aruncă în aer cantități uriașe de lavă și cenușă. Erupția anterioară a Etnei a obligat autoritățile să închidă aeroportul din Catania, pe 16 iunie.

Vârful vulcanului sicilian Etna are o înălțime de 3.329 metri, el este considerat unul dintre cei mai activi din lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
erupție, vulcanul Etna, Italia
Tematic
Imagini spectaculoase cu vulcanul Etna, care a erupt pe timp de noapte


Загрузка...