Стритрейсеры на ночных рейдах по поиску банды ГТА, raiduri, poliţie, infractor, reţinere

Huligani lăsaţi în libertate şi procurorii supăraţi pe judecători

84
(reînnoit 15:26 04.02.2016)
Procurorii din Criuleni consideră că Judecătoria acestui raion a adoptat o hotărâre ilegală, stabilindu-le pedepse non-privative de libertate la doi tineri care ar fi comis mai multe infracţiuni, inclusiv fapte de huliganism cu utilizarea armei.

CHIŞINĂU, 4 feb – Sputnik. Procurorii solicită pedepse mai aspre pentru doi locuitori ai oraşului Criuleni, învinuiţi de comiterea a patru infracţiuni, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

„Potrivit probelor acumulate de Procuratura raionului Criuleni, în august 2013, aflându-se în incinta unui bar din raion şi fiind în stare de ebrietate, aceştia au luat la pumni un tânăr, care s-a ales cu vătămări corporale”, notează serviciul de presă al Procuraturii.

Sursa mai menţionează că agresorii au efectuat apoi câteva împuşcături dintr-o armă de foc, după care au deteriorat un automobil parcat în apropiere, cauzând proprietarului maşinii o daună materială de aproximativ 36 de mii de lei. Infractorii au continuat să ameninţe cu o armă de foc alţi trei tineri.

În urma percheziţiilor efectuate la unul dintre inculpaţi, a fost depistat un automat de model AKMC-МФ 1 şi un pistol de model  RUGER P-95 DC, încărcate cu cartuşe şi muniţii păstrate fără autorizaţie corespunzătoare, mai informează Procuratura.

Sursa subliniază că unul dintre inculpaţi, învinuit de huliganism, ameninţare cu omorul, păstrarea neglijentă a armelor şi păstrarea ilegală a muniţiilor a fost condamnat recent la 5 ani închisoare, iar complicele său la 3 ani închisoare.

Însă instanţa de judecată a dispus în privinţa ambilor inculpaţi suspendarea condiţionată a executării pedepselor cu stabilirea unor termene de probă.

„Procurorii consideră sentinţa ilegală, solicitând Curţii de Apel Chişinău condamnarea acestora la 8 şi, respectiv, 5 ani închisoare cu executare”, anunţă sursa citată.

84
Tagurile:
Huliganism, Ilegal, Condiţionat, Pedeapsă, Judecători, Arme, Procurori, Criuleni
Tematic
Polițist condamnat la cinci ani de închisoare, din a treia încercare
Centru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă

Autoritățile din Chișinău, mai aproape de „copiii străzii”

4
(reînnoit 19:27 03.12.2020)
Minorii aflați în dificultate vor fi găzduiți la Serviciul Asistență Stradală din Capitală și pe timp de noapte. Până acum, serviciul era disponibil doar pe timp de zi, iar copiii fugiți de acasă rămâneau noaptea pe străzi. Primăria a decis să reorganizeze instituția. 

CHIȘINĂU 3 dec - Sputnik. Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului este în plin proces de reorganizare a Serviciului Asistență Stradală. Astfel, copiii aflați în dificultate vor putea beneficia de serviciile centrului de plasament și pe timp de noapte. Până în prezent, serviciul era disponibil doar ziua. 

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Chișinău, în cadrul centrului de plasament vor fi amenajate două săli separate pentru fete și băieți, care vor fi dotate cu mobilier necesar. Totodată, vor fi procurate mai multe electrocasnice pentru confortul copiilor. De asemenea, pentru securitatea minorilor, dar și a edificiului, obiectivul va fi supravegheat atât video, cât și de un paznic.

În centru vor putea fi cazați concomitent zece copii. Ei vor putea locui în incinta lui până la 45 de zile, timp în care organele competente vor găsi o soluție pentru fiecare minor. În cadrul centrului de plasament, copiii vor beneficia de asistența specialiștilor și vor fi încadrați în activități socio-educative.

Zilnic, centrul este frecventat de cinci copii. Beneficiarii sunt hrăniți, li se oferă posibilitatea să facă o baie, să se odihnească și să-și spele hainele. 

Amintim că Serviciul Asistență Stradală a fost lansat de către Primăria Chișinău în anul 2019. Acesta are drept scop protecția copiilor, în special a celor care practică un mod de viaţă stradal, vagabondează, cerşesc, consumă substanţe narcotice sau practică prostituţia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
Primărie, Capitală, minori, centru de plasament
Tematic
Au văzut lumina zilei în ambulanță: Copii născuți în drum spre maternitate


Загрузка...
Tatiana Vascan

Expert: Anul 2020 cel mai greu pentru piața asigurărilor

22
Pandemia de coronavirus a afectat mai multe domenii din Republica Moldova, inclusiv domeniul asigurărilor. Detalii am aflat de la expertul în asigurări Tatiana Vascan.
Expert: Anul 2020 – cel mai greu pentru piața asigurărilor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", expertul în asigurări Tatiana Vascan a declarat că în anul 2020 companiile din acest domeniu au înregistrat venituri mai mici decât în anii precedenți. La fel ca multe alte domenii, piața asigurărilor a fost afectată dur de pandemie.

"Oamenii nu mai pleacă peste hotare și respectiv nu au nevoie de Cartea Verde. Mulți lucrează de acasă și la fel nu-și asigură automobilele, pentru că nu se folosesc de transport. Nici asigurările medicale pentru cei care pleacă peste hotare nu sunt atât de solicitate", a declarat pentru Sputnik Tatiana Vascan.

În schimb, moldovenii s-au orientat spre alte tipuri de asigurări, susține expertul. Aceștia își asigură bunurile imobile sau optează pentru asigurarea de viață.

"Cultura asigurărilor este foarte joasă în țara noastră din diverse motive. Oamenii nu au încredere că companiile de asigurări ar putea să-și onoreze obligațiunile, persoanele nu dețin prea multă informație, dar nici nu au prea au mare dorință de a afla despre opțiunile pe care le au", a precizat interlocutoarea.

Specialistul a remarcat că în țara noastră există o gamă foarte largă de asigurări, însă nu toate sunt solicitate de către cetățeni. Astfel, în Republica Moldova asigurările facultative constituie doar 15-20% din volumul total de asigurări pe care le procură moldovenii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

22
Tagurile:
pandemie, asigurări


Загрузка...