Primăria Municipiului Chişinău

Un primar din România, suspectat de corupție, vrea vină la Chișinău

15
(reînnoit 17:56 12.10.2015)
Primarul de Bacău, care este suspectat de luare de mită ce depășește suma de 580 de mii de dolari, intenționează să vină la Chișinău.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, suspectat de corupție, poate veni la Chișinău pentru a definitiva acordul de înfrățire dintre capitala Moldovei și Bacău, scrie presa din România.

Instanţa din Bacău i-a permis funcționarului, împotriva căruia au fost aduse cinci capete de acuzare de corupție și care are interdicţie de a părăsi România, să facă o vizită de patru zile în Moldova. Potrivit cererii depuse, el va veni la Chișinău pentru a se întâlni cu administrația capitalei Moldovei.

La revenirea în România, Stavarache va trebui să prezinte instanței dovada întâlnirii cu omologul său din Moldova, Dorin Chirtoacă.

Primarul de Bacău a fost arestat la 1 iulie 2014, fiind suspectat de corupție, iar la 3 septembrie al aceluiași an el a fost plasat în arest la domiciliu. Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România presupune că din 2008 până în 2012, Stavarache a primit  mită de la patru oameni de afaceri, în sumă de peste 2,3 milioane de lei românești (581 mii de dolari SUA). După o anumită perioadă, din cauza problemelor de sănătate, primarul Bacăului a fost eliberat, semnând o declaraţie de nepărăsire a localității.

 

15
Tagurile:
Romeo Stavarache, Chișinău, suspecta, venire, bacău, corupție, primar, România
Tematic
Reţinerea primarului de Bucureşti, Sorin Oprescu, este doar începutul?
Primarul orașului Tallinn a fost reținut, fiind acuzat de luare de mită
Primarul municipiului Bucureşti, reţinut pentru luare de mită


Загрузка...