Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală

Procurorii au obţinut o pedeapsă mai aspră pentru un traficant

11
(reînnoit 11:46 01.09.2015)
Un traficant de persoane, care anterior a fost condamnat penal la plata unei amenzi, a fost condamnat la închisoare după ce procurorii au contestat prima sentinţă, a anunţat Procuratura.

CHIŞINĂU, 1 sept – Sputnik. Este vorba despre capul unui grup criminal organizat, care în 2012 ar fi recrutat doi bărbaţi pentru a-i ajuta să plece ilegal la muncă în Israel contra sumei de 3 mii de euro. Potrivit Procuraturii, acesta a prezentat la Consulatul Israelului acte false cu ajutorul cărora a obţinut vize turistice pentru solicitanţi, în baza cărora aceştia au plecat la Tel-Aviv, de unde ulterior au fost deportaţi de autorităţile Israelului în Republica Moldova.

Procuratura a menţionat că Judecătoria Botanica l-a condamnat pe acesta la plata unei amenzi în sumă de 16 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita o anumită activitate ce ţine de perfectarea documentelor în domeniul turismului pe un termen de 3 ani.

Procurorii însă au contestat sentinţa şi au obţinut la Curtea de Apel Chişinău condamnarea la 5 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau exercita anumite activităţi în domeniul organizării migraţiei şi turismului pe termen de  3 ani.

11
Tagurile:
Turism, Falsificare, Acte, Traficant, Vize, Curtea de Apel Chişinău, Judecătoria Botanica, Procuratura Generală, Tel-Aviv, Israel, Chişinău, Moldova
Tematic
Două grupări de proxeneţi şi traficanţi, anihilate de poliţişti în RM
Datele procuraturii: traficul de persoane s-a diminuat nesemnificativ
În puşcărie, pentru trafic de persoane

Загрузка...