Выпускница школы поселка Калиново Свердловской области

În Chişinău şcolile sunt pregătite, dar elevi sunt mai puţini

34
(reînnoit 13:36 17.08.2015)
Migraţia moldovenilor conduce la descreşterea numărului de elevi.

CHIŞINĂU, 17 aug – Sputnik. Şcolile din capitală practic sunt pregătite pentru începutul noului an şcolar, dar în acest an, din cauza migraţiei, numărul elevilor este în descreştere, a declarat luni directorul general al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din capitală, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Dânsa a menţionat că pe parcursul săptămânii curente mai sunt executate lucrări de finalizare a reparaţiei instituţiilor de învăţământ, dar acesta sunt minore. Mai mult responsabilii de pregătirea edificiilor şcolilor şi liceelor pentru noul an de studiu fac deja lucrări de amenajare.

Totodată, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a spus că în acest an numărul de elevi va fi mai mic, deoarece este în creştere numărul de cazuri când aceştia pleacă în alte ţări împreună cu unul sau cu ambii părinţi.

Demnitarul a mai subliniat că şi în anul curent de studii va fi asigurată alimentarea gratuită a copiilor din familii social vulnerabile, care sunt aproximativ 5500 la număr. De asemenea, va fi asigurată şi alimentarea din contul autorităţilor locale a elevilor din clasele 1 – 4.

Totodată, autorităţile vor acorda şi în acest an ajutor familiilor nevoiaşe pentru pregătirea copiilor care vor merge la şcoală. „Este vorba despre o sumă de 700 lei pentru un copil. În acest scop din bugetul municipal sunt acordaţi 5 milioane 600 mii lei, exact ca în ultimii patru ani de zile”, a spus demnitarul.

 

34
Tagurile:
Familii, Migraţie, 700 lei, Familii socialmente vulnerabile, Copii, Elevi, Amenajare, Reparaţii, Licee, Şcoli, 1 Septembrie, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, Chişinău
Tematic
Peste 37 milioane lei, pentru renovarea şcolilor din ţară
Unele şcoli din Moldova vor fi dotate cu seturi de robotică
Copiii nevaccinaţi trebuie să fie acceptaţi în şcoli şi grădiniţe


Загрузка...