Ecaterina Burlacu

Ecaterina Burlacu este ombudsmanul pentru drepturile copilului în RM

63
(reînnoit 13:52 03.07.2015)
Parlamentul desemnat avocatul poporului pentru drepturile copilului.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. Parlamentul a votat pentru numirea Ecaterinei Burlacu în funcţia de avocat al poporului pentru drepturile copilului. Pentru această candidatură au votat 70 de deputaţi.

Ecaterina Burlacu este funcţionar public şi activează în cadrul Aparatului Parlamentului republicii Moldova. Este licenţiată în drept, are pregătirea profesională şi abilităţile necesare pentru exercitarea funcţiei de avocat al poporului pentru drepturile copilului. Noul avocat al poporului vorbeşte limbile engleză şi franceză.

 

63
Tagurile:
Numire, Drepturile copilului, Avocat al poporului, Ecaterina Burlacu, Parlament
Judecătoria Chișinău sediu Buiucani

Alertele cu bombă de la Judecătoria Chișinău - false: Cât ne-a costat intervenția

16
(reînnoit 16:57 21.06.2021)
Poliția Capitalei vine cu noi informații despre alertele cu bombă de la sediile Centru și Buiucani ale Judecătoriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Alertele cu bombă de la sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău s-au dovedit a fi false. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati. Potrivit acesteia, în urma verificării clădirilor și zonelor din preajmă de către specialiștii din cadrul seviciului „Bombteh”, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Natalia Stati a mai spus că în acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Conform legislației, individul care a alertat poliția și a anunțat că la Judecătoria Chișinău, sediile Buiucani și Centru, s-ar afla bombă, riscă o amendă care poate varia între 27 500 și 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, precum și închisoare de până la 2 ani. 

Amintim că astăzi un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că în sediile Buiucani și Centru ale Judecătoriei Chișinău se află explozibil. 

La fața locului au intervenit imediat toate serviciile specializate. Zona a fost încercuită, iar toți oamenii care se aflau în interiorul clădirilor au fost evacuați. 

Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul. Fiecare alertă falsă cu bombă prejudiciază statul cu cel puțin 15 mii de lei. În funcție de complexitatea acțiunilor de verificare, suma ar putea crește la mai multe zeci de mii de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Stare de alertă, alertă cubombă, alertă falsă, alertă


Загрузка...

Italia: Râuri de lavă Etna continuă erupă

28
(reînnoit 16:36 21.06.2021)
Cea mai recentă erupție a Muntelui Etna din Sicilia a fost filmată duminică, activitatea vulcanică continuă.

Vulcanul este surprins în timp ce aruncă în aer cantități uriașe de lavă și cenușă. Erupția anterioară a Etnei a obligat autoritățile să închidă aeroportul din Catania, pe 16 iunie.

Vârful vulcanului sicilian Etna are o înălțime de 3.329 metri, el este considerat unul dintre cei mai activi din lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
erupție, vulcanul Etna, Italia
Tematic
Imagini spectaculoase cu vulcanul Etna, care a erupt pe timp de noapte


Загрузка...