Вагонное депо

Lucrătorii de la Căile ferate cer le fie achitate salariile

42
(reînnoit 15:15 08.06.2015)
Angajații de la Căile Ferate au anunţat că ar putea să facă în fiecare zi grevă și vor cere să li se plătească banii reținuți.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Câteva zeci de angajați ai Căilor Ferate din Moldova şi-au întrerupt luni activitatea pentru câteva ore și au blocat căile ferate, cerând plata la timp a salariilor, a declarat luni pentru Sputnik Moldova adjunctul directorului general pentru deservirea tehnică și reparații de la ÎS ”Căile ferate ale Moldovei”, Miron Gagauz.

"Unul dintre motivele reținerii salariilor lucrătorilor de la Căile Ferate este necesitatea de a plăti creditul de 13,5 milioane de euro, care a fost luat acum câțiva ani, pentru a cumpăra câteva trenuri din România. Aceste garnituri, dintr-un motiv sau altul, staționează în depou”, a remarcat Gagauz.

Potrivit lui, onorarea creditului este dificilă din cauza inflației, precum și din cauza lipsei veniturilor din vânzarea biletelor pentru rutele interne.

”În nici o țară transportul pe calea ferată internă nu aduce venituri, deoarece prețurile la bilete sunt joase”, a spus Gagauz.

El a mai adăugat că întreprinderea va face tot posibilul pentru a-i remunera pe angajați. O soluție ar fi scoaterea pe căile ferate a trenurilor cumpărate din România.

42
Tagurile:
muncitor, grevă, salarii, Căile ferate ale Moldovei, Republica Moldova


Загрузка...