Vladimir Putin

Ce spune Putin despre divizarea oamenilor, Ucraina și NATO

84
Într-un interviu acordat televiziunii ruse, Vladimir Putin a făcut declarații despre NATO și Rusia, despre dorința Ucrainei de a adera la Alianță și despre un proiect de lege „inacceptabil”.

BRUXELLES, 10 iun – Sputnik. După ce președintele ucrainean Vladimir Zelenski a prezentat parlamentului un proiect de lege care definește drepturile popoarelor autohtone ale țării, iar poporul rus nefiind unul dintre ele, Vladimir Putin consideră că este greșit să împărțim oamenii pe acest criteriu, relatează Sputnik.

"Este absolut inacceptabil, absolut, nu respectă niciun standard al dreptului umanitar internațional ", a spus Putin într-un interviu acordat canalului de televiziune Rossiya 24.

Potrivit președintelui rus, ideea de a împărți oamenii în acest mod amintește oarecum de teoria și practica Germaniei naziste.

Ucraina și NATO

Dezvoltând subiectul ucrainean, Vladimir Putin a reamintit că jumătate dintre ucraineni nu doreau ca țara lor să adere la NATO.

"Cred că conducerea țării nu poate să nu știe că - potrivit ultimelor date publicate, acestea sunt la 50% și 50% - cel puțin jumătate din poporul ucrainean nu vrea ca țara lor să adere la NATO. Sunt oameni inteligenți”, a spus el.

El a precizat că a vorbit fără nici o ironie.

„Nu pentru că ceilalți sunt proști. Dar pentru că cei care se opun înțeleg că nu vor să ajungă ținte de tragere. Nu vor să devină monede de schimb și carne de tun. Mai mult decât atât, acești oameni simt că fac parte din civilizația noastră comună ”, a adăugat Vladimir Putin.

Lărgirea NATO

El a explicat în acest context că extinderea NATO a fost percepută de ruși ca o problemă delicată din punct de vedere al securității și a reamintit că până acum relațiile cu Alianța au fost acceptabile.

"În ceea ce privește extinderea NATO și apropierea infrastructurii sale de granițele țării, acest lucru este extrem de important pentru securitatea rușilor și a Rusiei, a concetățenilor noștri", a remarcat Putin.

El a reamintit că Alianța a cunoscut două valuri de expansiune spre est.

„Aceasta era situația deja pe vremea când problema Crimeei și a post-loviturii de stat din Ucraina nu exista. Relațiile dintre Rusia și Occidentul colectiv, cu Statele Unite cu tot, au fost echilibrate, destul de acceptabile, a fost aproape o relație de parteneriat într-un sens bun ”, a continuat el.

Cu toate acestea, preocupările Rusiei nu au fost luate în considerare, a spus Vladimir Putin.

Două țări vecine

Iar astăzi nu există nici o garanție că Ucraina nu va fi admisă în NATO, a continuat președintele rus, subliniind că Moscova nu știe ce au convenit Occidentul și Kievul cu privire la acest subiect.

Vladimir Putin a adăugat totuși că are teme de discutat cu Vladimir Zelenski.

„Desigur, avem întotdeauna ceva de vorbit. Suntem vecini ", a subliniat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
NATO, Rusia, Ucraina, Volodimir Zelenski, Putin
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului

163
(reînnoit 20:22 13.06.2021)
Șeful Centrului Gamalei, Aleksandr Ghimțburg, a vorbit despre mutațiile rusești ale coronavirusului.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. În Rusia există variante originale de mutații ale coronavirusului, de exemplu la Moscova, proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini sunt studiate în prezent, a declarat pentru RIA Novosti  directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei,  Aleksandr  Gințburg.

"Faptul că în țara noastră, și în particular la Moscova, ca și în alte țări, există variante originale de mutații ale virusului, acest lucru este sigur. Acum studiem proprietățile și diferențele lor față de alte tulpini care circulă", a spus Gunțurg.

Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS>>>

Anterior, directorul adjunct al Centrului Gamalei Denis Logunov i-a spus lui Vladimir Putin că ar putea apărea tulpini ”de Moscova ” ale coronavirusului, președintele a declarat că a discutat acest subiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

163
Tagurile:
Rusia, mutații, coronavirus
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului


Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden în timpul întrevederii din 2011

Putin a vorbit despre scopurile întâlnirii cu Biden

84
Vladimir Putin a declarat înainte de întâlnirea cu Biden că trebuie restabilite contactele personale.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Înainte de întâlnirea cu omologul său american Joe Biden, președintele rus Vladimir Putin a declarat că ei ar trebui să restabilească contactele personale, să stabilească un dialog direct și să creeze mecanisme de interacțiune între cele două țări, există probleme în care Rusia și Statele Unite pot activa cu adevărat în mod eficient.

”Restabilirea contactelor noastre personale, relațiilor, stabilirea unui dialog direct, crearea mecanismelor de interacțiune cu adevărat funcționale în acele domenii care prezintă interese reciproce – și acestea există, am vorbit deja despre acest lucru, mi se pare că nu mai este nevoie de repetat asta", a spus Putin într-un interviu pe platforma media ”Watch”, vorbind despre așteptările pe care le are de la întâlnirea cu Biden.

Președintele a menționat că despre acest lucru vorbește și partea americană: există o serie de probleme care prezintă interes reciproc. Acestea sunt stabilitatea strategică, conflictele regionale, măsurile de protecție a mediului, „preocuparea pentru ecologie în general, în sens global”, a spus Putin.

"Adică, există probleme în care putem lucra cu adevărat eficient", a adăugat el.

Vorbind despre reducerea retoricii negative împotriva Rusiei din partea Statelor Unite, Putin a menționat că nu ar trebui să nu ar trebui să existe iluzii în această privință deoarece înaintea unor reuniuni la nivel înalt ei se străduiesc întotdeauna să reducă gradul de negativitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84
Tagurile:
summit, Biden, Putin
Tematic
Putin a explicat care este deosebirea dintre Biden și Trump
Cum au apreciat britanicii reacția lui Putin la declarația scandaloasă a lui Biden


Загрузка...