Деловая встреча участников президентской программы Новое поколение с руководителем Россотрудничества Евгением Примаковым

Primakov, despre cooperarea cu Moldova și unicitatea ei

132
(reînnoit 12:59 08.06.2021)
,
Șeful Rossotrudnichestvo, Evgheni Primakov, a vorbit despre principiile de care se conduce agenția federală în activitatea ei în raport cu Republica Moldova și alte state.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Moldova este un stat care este unul unic, cultură sa, literatură, sistem administrației de stat, iar aceasta constituie valori pentru orice societate. Asta a declarat luni șeful Rossotrudnichestvo. Evghenii Primakov în cadrul unei întâlniri de afaceri cu participanții programul prezidențial „Noua generație”.

„Mi se pare, dar asta trebuie să-o decidă locuitorii Moldovei, dar, indiferent de modul în care s-a dezvolta istoria postbelică a țării, ea a obținut o statalitate care este unică, propria cultură care este unică, propria literatură care este unică, propriul său sistem de guvernare", a spus Primakov.

În opinia sa, aceasta este o valoare pentru orice societate. "Cred că orice societate nu poate să ia toate acestea, să le mototolească și să le dea cuiva. Este ciudat ... Și pentru Dumneavoastră, de asemenea, <...> este important, deoarece deasupra țării Dumneavoastră planează discuții privind înghițirea ei. Nu de către Rusia", a remarcat șeful Rossotrudnichestvo.

El a subliniat că Moldova este o țară minunată, caldă, primitoare și ospitalieră. "Nu simțim altceva decât emoții pozitive în raport cu Moldova", a adăugat Primakov.

Șeful Rossotrudnichestvo a explicat principiul prin care agenția lucrează cu fiecare țară, atrăgând atenția asupra faptului că reprezentanțele acesteia din fiecare stat trebuie să acumuleze detalii care supă analiza lor devin proiecte concrete de lucru.

"De exemplu, vin și spun că există Teatrul "De pe strada Trandafirilor" și trebuie reconstruit. Bine. Noi adunăm proiecte și elaborăm schițe de proiect, le trimitem aici, căutăm finanțare și vedem care sunt posibilitățile ca să reparăm obiectivul, dar fiind că Agenția se reorganizează și se reorientează mai mult spre domeniul dezvoltării internaționale. Nu există o rețetă universală pentru toate țările. Este întotdeauna un cumul de necesități" - a explicat Primakov.

El a menționat că necesitățile nu trebui să fie cele pe care insistă autoritățile locale, ci cele în care locuitorii acestor țări sunt cu adevărat interesați. "Necesitățile, de exemplu, sunt ca spitalul să fie reparat și echipat. Poate că statul însuși nu va fi atât de recunoscător, dar localnicii și ONG-urile - da. Și probabil noi trebuie să ne gândim, în primul rând, la asta, dar nu cum să susținem un partid concret sau altul", a conchis Primakov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

132
Tagurile:
colaborare, Moldova, Rossotrudnichestvo
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

1057
(reînnoit 17:19 20.06.2021)
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1057
Tagurile:
avertizare, COVID-19, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare


Загрузка...
În cazul căror boli nu trebuie să te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

În cazul căror boli nu trebuie te vaccinezi cu „Sputnik V”: Ce spune Ginzburg

581
(reînnoit 10:18 19.06.2021)
Iată ce spune directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg, despre cazurile când trebuie să evitați vaccinarea.

CHIȘINĂU, 19 iunie - Sputnik. Pacienții cu boli cardiovasculare, astm bronșic, hepatita C, cancer în remisie pot fi vaccinați împotriva coronavirusului cu Sputnik V, însă în cazul urticariei și conjunctivitei este imposibil dacă boala se află în faza acută, precum și în starea acută a oricărei alte boli, a declarat pentru RIA Novosti, directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg.

”Pacienții cardiaci cu patologie trebuie mai întâi vaccinați. Pentru că, dacă se infectează, se află în primul grup de risc - diabetici, pacienți bolnavi de inimă”, a spus Gunzburg.

În cazul urticariei și conjunctivitei aflată în stare acută, este interzis să se vaccineze, a spus Ginzburg. Orice afecțiune acută este o contraindicație, vă puteți vaccina abia după două săptămâni, a explicat el.

Pacienții cu cancer în remisie care nu primesc chimioterapie, de asemenea, pot fi vaccinați, a adăugat el.

În august 2020, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamaleya”. A fost denumit „Sputnik V”. Tot în Rusia au fost create alte vaccinuri împotriva COVID-19 - „EpiVacCorona” din centrul „Vector” din Rospotrebnadzor și „KoviVak”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe din Rusia. La începutul lunii mai, a devenit cunoscut despre înregistrarea celui de-al patrulea vaccin intern „Sputnik Light”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

581
Tagurile:
boli, vaccin, Vaccinul Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova
Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău


Загрузка...